(VIDEO) PFL 6 vaganje: Ishii bez straha protiv sedam kilograma težeg protivnika

Održano je službeno vaganje za šesti ovosezonski PFL event, na kojem će mjesto u doigravanju tražiti Satoshi Ishii, dok će ispred ekrane rezultate koji mu odgovaraju čekati drugi hrvatski predstavnik, Ante Delija.

Prva važna informacija u vezi s ovom priredbom je to što je borba Satoshija Ishiija i Jareda Rosholta prebačena na vrh programa, odnosno u "main event". Do sada planirana glavna borba, ona između Kelvina Tillera i Denisa Goltsova, tako će predvoditi uvodni dio programa. Pobjednik te borbe osigurat će mjesto prvopostavljenog borca za doigravanje, ujedno i poziciju protivnika Ante Delije ako se hrvatskom borcu iz Dubrovnika poklope tri potrebna rezultata.

Jedan od rezultata koji su Deliji potrebni je pobjeda Ishiija protiv Rosholta, a hrvatsko-japanski borac ovdje će također morati ići na pobjedu da bi bio siguran u svoju poziciju. Osim toga, pobjeda prekidom bi mu mogla donijeti puno bolju poziciju i lakšeg protivnika. Rosholtu ne preostaje ništa drugo nego ići na pobjedu. Budući da se nalaze u glavnoj borbi, do tada će već znati treba li mu prekid ili sudačka odluka. Znajući kakav je Rosholtov stil borbe, imperativ pobjeda svakako bi doveo do situacije gdje mora napadati, što bi Ishiiju odgovaralo. Ishii je na vaganju imao 108.8 kilograma, dok je Rosholt bio na 116. Do ove borbe svakako će se znati i bori li se Ishii i za Antu Deliju ili je drugi hrvatski teškaš već ranije ostao bez svoje prilike.

Što se tiče ostatka teškaša, nitko nije imao problema na vaganju, no zato je istih bilo kod boraca poluteške kategorije. Ronny Markes došao je kilogram i pol preko granice od 93 kilograma te je suspendiran i eliminiran iz daljnjeg natjecanja. Njegov planirani protivnik Daniel Spohn tako dobiva tri boda, što mu zapravo nije dobra opcija. On je u ovoj borbi morao ići po prekid da bi bio siguran u svoj prolaz, a ovako će ovisiti o ishodu drugih borbi. Poredak svih kategorija turnira možete vidjeti na OVOM linku. Borbe iz Atlantic Cityja startaju točno u ponoć po hrvatskom vremenu, a ispod teksta možete vidjeti kako je bilo na vaganju.

PFL 6 - Rezultati vaganja (u lb)

Satoshi Ishii (240.6) vs. Jared Rosholt (257.0)

Vinny Magalhaes (205.2) vs. Rakim Cleveland (204.8)

Rashid Yusupov (206) vs. Viktor Nemkov (205.6)

Ali Isaev (263.2) vs. Carl Seumanutafa (265.2)

Maxim Grishin (205.8) vs. Mikhail Mokhnatkin (205.6)

Valdrin Istrefi (244.4) vs. Muhammed DeReese (245.6)

Umar Nurmagomedov (135.8) vs. Sidemar Honorio (135.4)

Francimar Barroso (244.8) vs. Ben Edwards (264.2)

Kelvin Tiller (265.0) vs. Denis Goltsov (241.2)

Bozigit Ataev (205.6) vs. Emiliano Sordi (205.8)

Alex Nicholson (238.2) vs. Zeke Tuinei-Wily (265.6)

Jordan Johnson (205.8) vs Sigi Pesaleli (204.8)

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!