Regija

Zorka Stojanović na SBC 23 protiv bivše UFC borkinje, najavljeno još tri nove borbe

Stojanović vs. Gaff
SBC je najavio četiri nove borbe za svoju 23. priredbu, koju će održati 7. rujna u Subotici. Svakako najzanimljivije zvuči nastup Zorke Stojanović koja će se boriti protiv bivše članice UFC-a i KSW-a, Sheile Gaff. Pobjeda u toj borbi mogla bi joj osigurati UFC ugovor. Među preostalim borbama sjajno je najaviti nove nastupe Nemanje Kovača i Nenada Avramovića.

Zorka Stojanović je 21-godišnja borkinja iz Brčkog koja se već ranije predstavila SBC publici, a svojim nastupima dogurala je do statusa najvećeg ženskog MMA potencijala u regiji. Na našem portalu predstavili smo ju prošle godine, kad je otkrila kako ima problema s pronalaženjem protivnica. Tako je zimus ostala bez najavljenog nastupa na SBC-u, no ovog puta bi se borba trebala održati. I to svakako najveća ženska borba do sada održana na ovim prostorima.

Zorku čeka borba protiv Sheile Gaff, a ulog je SBC pojas ženske slamka kategorije. 29-godišnja Njemica proslavila se u Cage Warriors promociji, gdje je 2013. godine upisala pobjede nad Aisling Daly i Jennifer Maiom, što ju odvodi u UFC kao jednu od prvih borkinja u najvećoj svjetskoj promociji uopće. Tamo se zadržala samo dvije borbe, no nije imala sreće niti s izborom protivnica, budući da su je savladale Amanda Nunes i Sara McMann. Osim toga se borila u bantamu koji nije njena kategorija. Nakon toga radi dvogodišnju pauzu, vraća se pobjedom da bi 2016. došla do KSW-a gdje gubi od Ariane Lipski, današnje UFC borkinje i do sada najuspješnije KSW borkinje u povijesti te promocije. Nakon toga radi još jednu pauzu od preko dvije godine te se u veljači ove godine vraća pobjedom. Gledajući na to da je Zorka ove godine potpisala ugovor s MTK menadžmentom, promotorima koji su Duška Todorovića doveli do nastupa u Contender Series showu, pobjeda nad imenom poput Gaff mogla bi od Zorke napraviti prvu UFC borkinju iz ove regije. Ukupno u dosadašnjoj karijeri Sheila Gaff ima 12 pobjeda i sedam poraza.

U SBC kavez po prvi put dolazi francuski poluteškaš srpskog porijekla Nicolas Djurdjevic, koji će se boriti protiv Sergia Souze, iskusnog Brazilca koji po treći put dolazi boriti se u SBC-u. Bivši SBC prvak lake kategorije i jedna od ikona promocije, Nemanja Kovač, borit će se protiv Maxa Lime iz Brazila, a nakon sjajne borbe protiv Mire Jurkovića u Bačkoj Palanci, u SBC kavez ponovno će ući Nenad Avramović. Borca iz beogradskog Secutora čeka Ezcley de Araujo, još jedan opasni borac iz Brazila.

SBC 23 održava se 7. rujna u Subotici. U taj grad na sjeveru Srbije odlaze po prvi put, a dokaz da bi program mogao biti na visokoj razini su sedam do sada potvrđenih borbi. Prije današnje četiri, već ranije smo najavili dvije borbe za titulu i povratak Nemanje Uverića.

Linker
26. travanj 2024 14:32