UFC

Rose Namajunas odgovorila na Whiteove optužbe: 'Naravno da se želim boriti za titulu, za to živim'

Rose Namajunas i Jessica Andrade
 screenshot/YouTube
Ambicija postati i biti UFC prvakinja još uvijek je na vrhu liste prioriteta Rose Namajunas

"Čujem da ona ne želi borbu za naslov. Rose se ne želi boriti za pojas. Mislim da joj se to nije sviđalo (pritisak koji je imala kao prvakinja). Ona se ne želi boriti za titulu i vidjet ćemo kako će se ta priča odviti", nedavno je izjavio Dana White, kad je upitan o tome kad bi se mogla organizirati borba između Weili Zhang i Rose Namajunas za titulu UFC prvakinje slamka kategorije, dodavši kako će status izazivačice vjerojatno dati još jednoj bivšoj prvakinji, Carli Esparzi.

Rosein zaručnik Pat Barry odmah je tu tvrdnju UFC-ovog predsjednika opovrgnuo, dodavši kako istina nije niti blizu tome te da oni samo čekaju pravu ponudu i da bi odmah nakon prihvaćanja iste krenuli u pripreme za borbu.

No, sad se javila i sama Namajunas putem obraćanja fanovima na svom YouTube kanalu.

"Ne znam odakle su se takve informacije pojavile u MMA medijima, no očito je došlo do jedne konfuzne situacije po pitanju moje iduće borbe. Ne znam što se događa, ali nisam zabrinuta. Ja sam spremna boriti se i znam da ste vi spremni gledati me gdje se borim", započela je svoj monolog bivša prvakinja, okrenuvši se Whiteovim izjavama, ali i pretpostavkama mnogih kako su je dodatno potresle smrti unutar obitelji uzrokovane COVID-om. Ovo posljednje zapravo nema toliko smisla jer se nakon istih već borila na UFC 251 priredbi protiv Jessice Andrade:

"Mislim da ovdje neke stvari nisu dobro povezane pa ispada da sam ja mentalno slaba, da ne mogu podnijeti pritisak bivanja prvakinjom ili što god se govori. To nije istina budući da je to zapravo nešto za što živim. Volim taj pritisak. Isto tako, što je bolji razlog za motivirati se i uvjeriti sebe samu zašto se boriš od toga ako ti premine član obitelji? Ja sam super spremna za što god treba i znam za što se borim."

Rose je titulu izgubila u svibnju prošle godine nakon poraza od Jessice Andrade. U međuvremenu je bez iste ostala i Brazilka, protiv koje je Namajunas ovog ljeta poraz osvetila i time osigurala svoju priliku postati prva izazivačica. Jedini je problem što je od tada prošlog pet mjeseci, a borba se još nije ugovorila. Podsjećamo, prvakinja se posljednji put borila još u ožujku, kad je u spektakularnom ogledu savladala Joannu Jedrzejczyk.

Linker
17. svibanj 2024 13:44