UFC

Shogun Rua otkrio koliko će se još boriti i koji revanš želi odraditi

Shogun vs. Lil' Nog
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Mauricio 'Shogun' Rua shvaća kako se njegova borilačka karijera polako bliži kraju

Vrlo zanimljiva bila je sunaslovna borba UFC on ESPN 14 priredbe, održane prošlog vikenda. Po treći puta sastali su se Mauricio Shogun Rua i Antonio Rogerio Nogueira, a pobjednik je po treći put bio isti. Svaki put kad su se susreli borba je bila zanimljiva i neizvjesna, no svaki put je ruka u zraku bila Shogunu. Lil' Nog se tim putem umirovio, dok će Shoguna fanovi imati priliku gledati još neko vrijeme. No, ne baš predugo.

"Prihvatio sam tu borbu jer sam znao da može biti važna za moju ostavštinu. Sretan sam što sam mogao biti protivnik u njegovoj oproštajnoj borbi. On je bio godinama u vrhu i sjajan je borac. Respektiram ga i sretan sam što smo odradili dobru borbu", rekao je 38-godišnji Shogun nakon borbe, da bi onda nešto otkrio o tome koliko će on još biti prisutan u Octagonu:

"Mislim da su mi preostale još dvije borbe. No, prvo ću otići u Brazil i provesti vrijeme s obitelji. Nakon što se opustim ću razgovarati s menadžerom i onda ćemo znati nešto više o mojoj idućoj borbi te o tome što mi slijedi. Trenutno ne želim razmišljati o borbama.

Ipak, jednu borbu novinari su ipak uspjeli izvući iz njega. Na ovoj istoj priredbi borio se Paul Craig te je također slavio, a njih dvojica susreli su se u studenom prošle godine, kad su odradili neodlučenu borbu.

"To je jako dobro opcija. Craig želi taj revanš, a želim ga i ja. Mislim da bismo mogli to još jednom odraditi", objasnio je.

Iza Shoguna (27-11-1, 11-9-1 UFC) je duga karijera, a još donedavno je vjerovao u još jedan napad na vrh UFC-a. Ipak, nakon posljednjih nastupa je vjerojatno i sam shvatio kako za to više nema potrebnu kvalitetu. Sad je samo cilj završiti karijeru na najbolji moguće način, po mogućnosti s rukom u zraku.

Linker
03. svibanj 2024 09:54