UFC

Teixeira želi napad na titulu: 'Dana, pa zar ćeš pustiti ovog starog čovjeka da čeka?!'

Glover Teixeira
 screenshot/YouTube
Glover Teixeira nema nikakvih dvojbi oko toga što vidi kao idući izazov svoje borilačke karijere

Impresivan nastup i pobjeda gušenjem u trećoj rundi epilog je borbe Glovera Teixeire protiv Thiaga Santosa, glavne borbe UFC Fight Nighta 182. Uspio je 41-godišnji Brazilac proći i kroz ozbiljne probleme u kojima se našao, zadržati pribranost te slaviti u još jednoj borbi koju je započeo kao autsajder. Upoznao je jačinu udarca svog sunarodnjaka, no izdržao je i pokazao mentalnu snagu te neupitnu veliku borilačku kvalitetu.

"Njegov nadimak je čekić i to mu uistinu pristaje, svaki njegov udarac je kao da te pogodio čekićem. Ne znam imam li što slomljenih kosti na mom licu, moguće je. Sjajno je bilo boriti se protiv njega. Imao sam vrhunske pripreme i zahvalio bih se svom timu", rekao je Teixeira nakon borbe, u razgovoru s reporterom Jonom Anikom.

Na početku treće runde primio je desni kroše nakon kojeg je završio na leđima, a nedugo nakon toga i na teškom ispitu, budući da je Santos borbu krenuo završiti. Upitan je o tom trenutku te o tome kako se uspio posložiti u glavi, dočekati svoju priliku te borbu vratiti na prethodni kolosijek, a nedugo nakon toga ju i završiti.

"Čini se da se radilo o nokdaunu, no isto tako sam uhvaćen malo izvan ravnoteže. Nisam se izgubio, bio sam cijelo vrijeme svjestan svega što se događa, no njegov ground n' pound bio je gadan, bio je jako agresivan. Pogodio je dobre udarce, ali uspio sam izdržati i vratiti se. Znao sam da će mi biti lakše nakon što on odradi neke od svojih jačih udaraca te se time umori", opisao je spomenuti trenutak, ali i svoje vlastito privođenje borbe kraju.

Očito je kako će nakon ove borbe preuzeti mjesto prvog izazivača na službenoj ljestvici, no ne može biti siguran da je i idući borac kojem će uslijediti napad na titulu. Tijekom prošlog tjedna se tu pomalo neočekivano uključio Israel Adesanya.

"Dana White, daj čovječe, imaš ovdje starog čovjeka i daj mu priliku. Da čekam zbog Adesanye? Pet pobjeda u nizu, protiv odličnih boraca, to nije lako za napraviti. Daj mi tu borbu za titulu. No, prije svega. Drago mi je što sam ovdje i što imam priliku raditi ovo. Na kraju, potvrdila se ona izjava Rockyja Balboe. Nje stvar toga koliko jako možeš udariti, nego koliko udaraca možeš primiti, a nastaviti ići naprijed", sjajan je zaključan ovog iskusnog borca.

Teixeiri je ovo 15. pobjeda, čime je skočio na drugo mjesto o povijesti poluteške kategorije po tom kriteriju. Na prvom se naravno nalazi Jon Jones. No, Glover je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto na ljestvici boraca s najviše pobjeda prekidom u povijesti kategorije. Uistinu bi bilo lijepo vidjeti još jedan napad na titulu pred kraj ove sjajne karijere, borca koji je uvijek prije svega bio sportaš i primjer onoga kako bi se borac trebao ponašati.

Linker
25. travanj 2024 17:07