K1 i Boks

Tyson i Jones frustrirani fanovima koji kažu kako njihov meč neće biti prava borba

Mike Tyson i Roy Jones Jr.
 screenshot/Instagram
Mike Tyson i Roy Jones Jr. nisu zadovoljni komentarima s kojima se susreću pred svoj nadolazeći meč

Još je točno četiri tjedna preostalo do 28. studenog, datuma kojeg će u ring ući Mike Tyson i Roy Jones Jr. Odradit će ekshibicijski meč na osam rundi po dvije minute. No, upravo ta pravila nešto su što je obojicu razljutilo, budući da su se nadali meču što realnijem pravom profesionalnom boksu.

Posebno im smeta odluka komisije Nevade da runde skrate s tri na dvije minute.

"Vjerujem da imaju svoje razloge, ali na runde od dvije minute se bore žene. No, to je nešto što je iznad mene pa tko sam ja da pričam o tome. Ja sam sretan da ćemo se uopće boriti", rekao je Tyson.

Jones se nadovezao: "Nisam sretan što imamo pravila za žene. Tko želi runde od dvije minute? Mi nismo žene, mi smo dvojac koji se nalazi među najboljima ikad. Ne vidim razlog zašto su skratili runde, to pravilo ne pomaže niti meni niti njemu. Samo vara i laže fanove koji su uzbuđeni oko meča. Prednost za sve bi bila da su runde od tri minute."

Druga stvar koja im smeta je ono po pitanju ekshibicije. Iako se meč službeno vodi kao takav, oni su uvjereni da će u ringu pokazati ono što mogu i znaju, bez ikakvog suzdržavanje. Zapravo, jedan i drugi su uvjereni da s druge strane neće biti nikakvog popuštanja pa stoga niti jedan nema namjeru paziti.

"Ne znam što ljudi pričaju, kako ovo nije prava borba. Pa imate Mikea Tysona i Roya Jonesa. Ja se dolazim boriti, on se dolazi boriti, to je sve što trebate znati", obratio se "Iron Mike" fanovima.

Ponovno se sličnim stavom nadovezao Roy.

"Prije svega bih se htio obratiti svima koji misle da je lako ući u ring s Mikeom Tysonom. Posljednji tip koji je s njim radio ekshibiciju je završio na podu u prvoj rundi. Ako toga niste svjesni, s vama nešto nije u redu. Tko može ići u ring s Mikeom Tysonom, jednim od najvećih ikad i onda sam sebi reći da je to ekshibicija? Rukavice od 12 unci, bez kaciga? Uistinu, ekshibicija? Ljudi, budite realni", glasio je odgovor druge legende.

Osim jedan protiv drugog, Tyson i Jones se tako svakako bore i protiv komisije. Naime, već su dobili upute kako će meč biti prekinut pri prvoj ozbiljnijoj šteti ili posjekotini. Komisija očito radi na tome da ne dozvole ovim boksačima u šestim desetljećima života da jedan drugom naude. No, 54-godišnji Tyson i tri godine mlađi Jones su uvjerenja kako će im biti dozvoljeno odraditi ono što fanovi žele vidjeti.

Linker
08. svibanj 2024 22:41