K1 i Boks

Tyson želi u ring s Joshuom i Furyjem: 'Zajedno možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije'

Mike Tyson
 screenshot/YouTube
Mike Tyson ima velike planove za idući meč, a progovorio je i onome što bi htio napraviti nakon toga

Još samo pet dana preostalo je do vikenda tijekom kojeg ćemo Mikea Tysona ponovno gledati u boksačkom ringu. Preko puta njega bit će Roy Jones Jr., u meču koji se naziva ekshibicijom, iako su oba boksača rekli da tako nešto nije moguće ako se njih dvojica nalaze u ringu. Fanovi su sve uzbuđeniji, kao i sami boksači.

Vrlo smiren, odmjeren i zadovoljan izgledao je Tyson u razgovoru za BT Sport, tijekom kojeg je najavio meč. A prvo pitanje odmah se odnosilo na to zašto je odlučio vratiti se i odraditi ovaj meč.

"Zato što mogu. Treniram već par godinama s ciljem da ostanem zdrav. Onda mi je došla želja boriti se. Nisam ozbiljno razmišljao neko vrijeme, ali onda sam pitao sam sebe zašto se ne bih borio s ovakvim tijelom kakvo sam stvorio. A onda se pojavio i taj aspekt s dobrotvornim nastupom. Sretan sam zbog toga", rekao je Mike, odmah dobivši protupitanje vraća li se zbog toga što smatra da treba dokazati da je još uvijek sposoban za to.

"Ovo je zapravo veće od mene zbog tog dobrotvornog aspekta. Kupiti novi auto, pronaći novu djevojku ili kupiti novi brod, posjed ili avion, to mi više apsolutno ništa ne predstavlja. Imao sam sve to i ništa nije vrijedilo", objasnio je Mike svoje namjere, još jednom potvrdivši kako će njegova cijela zarada otići u dobrotvorne svrhe.

Otkrio je kako je Roy Jones odabran za protivnika nakon što su prve opcije bili Bob Sapp i Shannon Briggs. A o svom protivniku ima jako visoko mišljenje.

"Ulazim u ring s možda i najboljim borcem koji je ikad hodao ovom planetom. Drag mi je otkako je pobijedio Johna Ruiza i postao prvak teške kategorije jer sam uvijek volio vidjeti manjeg čovjeka gdje pobjeđuje velikog. Cijeli život sam se susretao s time jer sam se i ja gotovo cijelu karijeru borio protiv većih od sebe."

Postavilo se onda pitanje što misli o današnjim top teškašima, prije svega Tysonu Furyju i Anthonyju Joshui koji su uistinu veliki momci, ali spomenuto je i ime Deontaya Wildera. Mike je tu dao kratki odgovor, prije nego je okrenuo temu na potencijalne vlastite susrete protiv njih.

"Oni su briljantni borci i mislim da mogu napraviti jako puno za zajednicu. Mogu osigurati velike novce kroz ekshibicije jer ih publika voli. Želim da te ekshibicije odrade protiv mene, možemo puno pomoći onima kojima je to najpotrebnije", rekao je Mike, dodavši nešto o prirodi tog potencijalnog meča:

"Bila bi to borba, ali zovite ih ekshibicijom jer između nas nema nikakvih loših namjera. Zbog toga koristim tu riječ."

Tijekom karijere, Tyson je zaradio oko 400 milijuna dolara, no još 2003. godine doživio je bankrot. S vremenom se uspio financijski stabilizirati, a danas ima ranč medicinske marihuane. Kaže kako ne zarađuje milijune, nego da ima dovoljno za lagodan život. Upravo zbog toga ne namjerava od svojih novih mečeva zarađivati, no isto tako je upitan žali li što novac na vrhuncu slave nije potrošio u boljoj namjeri. Naime, on je više puta spominjao kako je bez bogatstva ostao podijelivši ga osobama koje je tada smatrao prijateljima.

"Većinu svog novca potrošio sam u dobroj namjeri. Istina, veliki dio njega otišao je lošim ljudima, ali bilo je u dobroj namjeri", rekao je uz osmijeh.

Na kraju je još upitan kako vizualizira meč protiv Jonesa, odnosno prvih 60 sekundi istog.

"Odmah od prve sekunde bit ću ispred njega. To je sve što imam u planu", glasi strategija. Znači, ništa puno drugačije od Mikea kakvog smo gledali na vrhuncu karijere.

Linker
17. travanj 2024 07:18