K1 i Boks

Iznenađujuć odabir favorita? Pogledajte kako trenutno stoje koeficijenti za meč između Wildera i Zhanga

Zhilei Zhang (lijevo) i Deontay Wilder (desno)

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
‘‘Bookmakeri‘‘ stranih kladionica odredili su početne koeficijente za ovaj teškaški spektakl

Pomalo u sjeni jučerašnje vijesti o meču između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, ostala je vijest o meču između Deontayja Wildera i Zhileija Zhanga. Naravno, kada kažemo da je ta vijest ‘‘ostala u sjeni‘‘, ne govorimo o globalnim boksačkim fanovima, nego o boksačkim fanovima u našoj regiji.

Meč između Zhanga i Wildera također će biti dio Matchroom vs. Quensberry dvoboja u kojem će svaka promotorska kuća imati petoricu boksača uparenih s boksačima iz konkurentske promotorske kuće. U ovom slučaju, Zhang predstavlja Warrenov Quensberry Promotions, dok je Deontay Wilder pod okriljem Matchroom Boxinga, što ga čini Hrgovićevim timskim kolegom na priredbi koja će se održati 1. lipnja (šesti mjesec).

Zanimljivo je kako su Wilder i Zhang poraženi u posljednjim nastupima, a obojica su gubili od identičnog protivnika. Joseph Parker bio je koban za obojicu teškaša, a Zhangu i Wilderu pobjeda je imperativ u sljedećim nastupima. Obojica su u poznim boksačkim godinama, Wilderu je 38 godina, a Zhangu 40. Dakle, dva poraza u nizu u toj fazi karijere svakako je nešto nedopustivo za boksače koji ciljaju na sam vrh i sav taj imperativ pobjede čini meč još zanimljivijim.

No, što kažu kladionice po pitanju ovog meča? Prema mišljenju ‘‘bookmakera‘‘ koji su izlistali prve koeficijente, Zhang je značajan favorit. Koeficijent na njegovu pobjedu kreće se od 1,45 do 1,55, dok koeficijent na Wilderovu pobjedu varira od 2,45 do 2,80.

Wilder je boksač boljeg rezimea i bivši je svjetski prvak, ali svojim nastupom protiv Parkera uistinu je razočarao. Ipak, daleko od zadovoljavajućeg nastupa protiv Parkera ostao je i Zhang, ali očito ‘‘bookmakeri‘‘ smatraju kako Zhang stilski ne odgovara Wilderu i vide ga kao kvalitetnijeg boksača u ovom trenutku.

Varaju li se ili su dobro odradili svoj posao, saznat ćemo prvog dana u šestom mjesecu ove godine. Mi smo sigurni da nas čeka odličan meč koji će jako teško dogurati do sudačke odluke, a tko će pobijediti? Stvarno je teško prognozirati meč dvojice nokautera koji borbu mogu okončati jednim udarcem.

Linker
18. travanj 2024 11:36