UFC

Dana White otkrio tko su dobitnici bonusa: Apsolutno nikakve dileme nije bilo kad je u pitanju najbolja borba večeri

Irene Aldana (desno) vs. Karol Rosa (lijevo)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Među brojnim zvijezdama na UFC 296 eventu, bonus su osvojile borkinje s preliminarnog dijela priredbe

U nekolik navrata najavljivali smo vam UFC 296 event kao potencijalno najbolji event u ovoj kalendarskoj godini. Ispričavamo se, jer UFC 296 poprilično je razočarao.

‘‘Fight card‘‘ je na papiru izgledao fantastično. Dva jako zanimljiva meča za titulu prvaka i još pregršt velikih imena (Tony Ferguson, Shavkat Rakhmonov, Stephen Thompson, Paddy Pimblett...) činili su program ovog eventa. Nažalost, mečevi nisu isporučili ono čemu smo se nadali i UFC je zaključio godinu eventom koji će mnogi fanovi brzo zaboraviti ili potisnuti negdje duboko u svoju memoriju.

Unatoč blijedoj večeri, UFC je podijelio ukupno pet bonusa u iznosu 50 tisuća američkih dolara. Među mnoštvom zvijezda na ovoj priredbi, bonus za najbolju borbu večeri odnijele su Irene Aldana i Karol Rosa. Borkinje bantam kategorije pružile su odličan meč, a slavila je Aldana jednoglasnom odlukom sudaca.

204 značajna udarca pogodila je Rosa, a 145 značajnih udaraca upisala je Aldana, prema službenoj UFC-ovoj statistici narano. To vam dovoljno govori o količini akcije koju su pružile ove dvije odlične borkinje i stoga nemojte preskočiti ovaj meč ako ga dosad već niste pogledali. Aldani je ovo peti bonus u karijeri, a triput je nagrađena za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. Karol Rosa prvi put u karijeri došla je do bonusa.

Josh Emmett, Ariane Lipski i Shamil Gaziev također će imati ljepše blagdane, jer to je trojka koju je White odlučio nagraditi bonusom za najbolju izvedbu večeri.

Gaziev je u svom UFC debiju nokautirao Martina Budayja, dok je Ariane Lipski ‘‘armbarom‘‘ završila Casey O‘Neill, borkinju koju su do ove godine smatrali talentom za sami vrh muha kategorije.

Josh Emmett bonus je zaslužio vjerojatno najspektakularnijim potezom na UFC 296 eventu. 38-godišnji veteran ‘‘zaledio‘‘ je Brycea Mitchella već u prvoj rundi i pokazao je kako još uvijek nije spreman za otpis.

Bonuse su možda zaslužili Andre Fili, Shavkat Rakhmonov, Cody Garbrandt i Tagir Ulanbekov također, ali UFC je suzio izbor na petero sretnika.

Linker
23. travanj 2024 00:16