UFC

Adesanya: Jones je i dalje dio mog plana, a Costa nije najbolji udarač s kojim sam se susreo

Israel Adesanya
 SANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Aktualni prvak u srednjoj kategoriji progovorio je o planovima, ali i o svom idućem suparniku

Israel Adesanya najavio je svoj meč s Paulom Costom, ali i istaknuo kako je Jon Jones još uvijek dio njegovih planova, unatoč tome što se nedavno iz poluteške preselio u tešku kategoriju.

"I dalje mi je to u glavi. I dalje je dio mog plana. Ali upitat ću vas ovo, koliko je Jones godina proveo u UFC-u? A tek se sada preselio u višu kategoriju, zar ne?" - rekao je Adesanya u razgovoru za MMA Junkie.

screenshot/YouTube
Jon Jones

"Zašto bi onda on ili bilo tko drugi od mene očekivao da mijenjam kategoriju kada sam tek osvojio pojas? Zašto bih to napravio prije nego što branim titulu poput njega i prije nego što stvorim ostavštinu? Stoga, ostajem pri svom planu i nikome neću dopustiti da poremeti moj raspored", dodao je aktualni prvak u srednjoj kategoriji.

A dio Israelovog plana je i neporaženi Brazilac Paulo Costa, odnosno rival s kojim će se obračunati 26. rujna u glavnoj borbi UFC 253 priredbe.

Instagram
Paulo Costa

Iako ozbiljno shvaća svog izazivača, 'The Last Stylebender' ovom je prigodom otkrio da Costu uopće ne smatra jednim od najboljih udarača s kojima se susreo u svojoj UFC karijeri.

"On nije jedan od najboljih. Borio sam se s puno boljim udaračima. U UFC-u on definitivno nije najbolji. Mislim da je (Anderson) Silva puno bolji od njega, (Robert) Whittaker je nešto drugačiji udarač, ali može biti bolji. Stoga smatram da on nije najbolji s kojim sam se susreo, ali da je opasan - to je. No, zapamtite, i ja sam", jasan je bio Adesanya.

Linker
08. svibanj 2024 00:35