UFC

Adesanya odgovorio na prozivku bivšeg prvaka: 'Ti si već gotov, ta bi borba završila u prvoj rundi'

Israel Adesanya
 Harry How/Getty Images/AFP
UFC-ov prvak vrlo bi samouvjereno ušao u okršaj s nekoć najboljim borcem njegove kategorije

Israel Adesanya (20-0) vruća je tema posljednjih tjedana. Aktualni UFC-ov prvak veličanstvenom je izvedbom protiv Paula Coste dodatno ojačao svoj zvjezdani status, a s takvom popularnošću u borilačkom svijetu dolazi i sve više prozivki.

A jedan od onih koji se javio i zaključio da upravo on ima pravi recept za neporaženog borca s Novog Zelanda, bivši je UFC-ov prvak Chris Weidman (15-5).

'The All-American' se već nekoliko puta obratio Adesanyi i prvaku poručio kako bi ga "uništio" u Octagonu.

"On se nije borio protiv pravog dokazanog hrvača, osim protiv Yoela Romera koji uopće nije koristio hrvanje. Tako da mu to kao takvu borbu niti ne brojim. Ja sam tip borca koji donosi pritisak, srušio bih ga na pod i tamo uništavao. Bila bi to ista stvar kao kad sam se borio protiv Andersona Silve", nedavno je poručio Weidman.

Israelu to nije promaklo te je u razgovoru s MMA Junkie portalom odgovorio na tu prozivku:

"Bilo mi je to malo čudno, ali već dobro znam što bih mogao od njega očekivati. Već sam ga pročitao i znam kako bih ga dokrajčio. Neka slobodno pokuša sa svojim 'double legom' i 'single legom', neka me slobodno pokuša stisnuti uz ogradu. On sigurno neće razmjenjivati udarce sa mnom. On je jednu dobru stvar napravio prije nego što je nokautirao Andersona Silvu. Na vaganju ga je hladno pogledao u oči i rekao: 'Ne bojim te se'. To je ponovio više puta i sjećam se tog trenutka", započeo je Adesanya.

No, Weidman je danas formom i izvedbama daleko od čovjeka koji je napravio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti MMA-a. Chris je, naime, u sedam svojih posljednjih nastupa upisao čak pet poraza te su svi stigli kao rezultat nokauta ili tehničkog nokauta.

"Već sam u rekao da se veselim našem susretu jednoga dana. Zašto? Jer sam vjerovao da će se zadržati još neko vrijeme na vrhu, ali, nažalost, njemu u posljednje vrijeme baš i ne ide dobro. Ne kažem da se ne može vratiti. Pogledajte samo Jana Blachowicza. On se vratio i sad je prvak. Ali Weidman je već gotov. Ta bi borba završila u prvoj rundi. Ako to zaista želi, onda mora prvo upisati neke pobjede", poručio je aktualni prvak.

Linker
25. travanj 2024 10:14