UFC

Amanda Nunes titulu će braniti protiv Felicije Spencer

Felicia Spencer i Amanda Nunes
 screenshot
Amanda Nunes svoju će prvu obranu titule UFC-ove prvakinje pokušati ostvariti u svibnju na UFC 250 priredbi, gdje će joj se suprotstaviti Felicia Spencer.

UFC 250 priredba, koja se 9. svibnja održava Sao Paulu, dobila je svoju sunaslovnu borbu. Nakon što je već prije otprilike tjedan dana otkriveno kako bi Amanda Nunes tamo trebala braniti titulu prvakinje perolake kategorije, sad je to i potvrđeno. Protivnica će joj tim putem biti Felicia Spencer, koja je impresionirala pobjedom proteklog vikenda u Norfolku.

Nunes je ovu titulu osvojila u prosincu 2018. godine, no do sada ju nije branila. Ipak, nakon dvije obrane bantam titule u 2019. godini, na red je došao i pojas koji je oduzela Cris Cyborg. Napokon je dočekana i prilika da su se nekako iskristalizirale čak dvije potencijalne izazivačice, no izbor je bio olakšan tim da su imale odrađenu međusobnu borbu. Kako je Felicia Spencer u njoj savladala Megan Anderson, ona je dobila priliku pokušati postati prvakinja.

29-godišnja Kanađanka u UFC je pristigla u svibnju prošle godine kao Invicta prvakinja te je odmah u prvom nastupu upisala spomenutu pobjedu nad Anderson. Australku je savladala gušenjem u prvoj rundi te je samo dva mjeseca kasnije dobila priliku okušati se protiv Cris Cyborg. U 15 minuta te borbe fanove je oduševila svojom srčanošću, no više od toga nije uspjela te je doživjela poraz. Tako joj je za potvrdu pozicije izazivačice trebala još jedna pobjeda, a do nje je došla prošlog vikenda u Norfolku, kad je prekidom u prvoj rundi savladala Zaru Fairn Dos Santos. Kako je na istoj priredbi nastupila i Anderson te također upisala pobjedu, bila je to prva UFC priredba u povijesti s dvije borbe ženske perolake kategorije na programu.

Nunes (19-4, 12-1 UFC) u sjajnom je nizu već preko pet godina, odnosno otkako ju je Cat Zingano uspjela savladati na sada već davnoj UFC 178 priredbi. Titulu u bantamu obranila je do sada pet puta, a ovo će joj biti prva obrana titule do 66 kilograma koju je osvojila na UFC 232 priredbi.

UFC 250 predvodi borba za titulu muške bantam kategorije između Henryja Cejudo i Josea Alda.

Linker
09. svibanj 2024 22:51