UFC

Amanda Nunes za prosinac ugovorila svoju iduću obranu titule

Amanda Nunes
 Jason Silva / AGIF/ AFP
Amanda Nunes vratit će se u Octagon u prosincu, novom obranom UFC titule perolake kategorije

Nakon što je u lipnju na UFC 250 savladala Feliciju Spencer, upisavši svoju prvu obranu titule perolake kategorije, Amanda Nunes u svojoj će idućoj borbi ponovno braniti isti pojas. Suprotstavit će joj se druga istaknuta izazivačica do 66 kilograma, Australka Megan Anderson. Ova borba trebala bi predvoditi UFC 256 priredbu, koja će se održati 12. prosinca.

Iako nakon pobjede protiv Spencer nije bilo sigurno kad bi se Nunes mogla vratiti, a čak se spominjala duža pauza, ona će ipak svoj idući nastup odraditi već ove godine. Njena zaručnica Nina Ansaroff uskoro bi trebala roditi i zapravo se očekivalo kako bi Nunes prije svega zbog obiteljskih obaveza mogla neko vrijeme izbivati iz Octagona. No, kad si prvakinja dvije divizije odjednom, potrebno je te titule i braniti. Kako u bantamu trenutno nema istaknutu izazivačicu, odnosno čeka se što će u svojim idućim nastupima napraviti Irene Aldana, Julianna Pena i Aspen Ladd, ne treba čuditi da je odabrala ovu borbu.

Anderson (11-4, 3-2 UFC) je svoju posljednju borbu odradila u veljači ove godine, kad je prekidom u prvoj rundi savladala Normu Dumont Vianu. Bila je to njena druga pobjeda ekspresnim prekidom u nizu, no spomenuta Spencer je zbog uspješnije međusobne borbe ipak dobila prednost po pitanju borbe za naslov. No, dočekala je svoju priliku i najviša borkinja na UFC rosteru, 183 centimetara visoka Megan. Inače se ovdje radi o vrlo agresivnoj borkinji, opasnoj na nogama, no isto tako upitne kvalitete borbe u parteru. Inače živi i trenira u SAD-u, gdje joj je trener UFC-ov borac i veliki trenerski potencijal, James Krause.

Ovo je inače četvrti put da će Nunes u borbi za titulu nastupiti u prosincu. 2016. bila je bolja od Ronde Rousey, dvije godine nakon toga od Cris Cyborg, dok je u posljednjem mjesecu prošle godine savladala Germaine de Randamie.

Linker
26. travanj 2024 07:12