Anderson Silva ponovno odlučio prozvati Conora McGregora

Anderson Silva uskoro bi trebao biti spreman za novi nastup u Octagonu, a najstariji borac na UFC-ovom rosteru je slijedom toga odlučio odraditi jednu prozivku. Ponovio je zapravo onu od ranije, odnosno zatražio je borbu protiv Conora McGregora.

Najstariji borac na UFC-ovom rosteru svakako će se vratiti i odraditi još koju borbu. Legendarni bivši prvak UFC-ove srednje kategorije te i dalje borac s najvećim nizom uzastopnih pobjeda (16), u potrazi je za protivnikom. Tako mu je još jednom došla ideja susresti se s Conorom McGregorom, a nema sumnje kako ga je motivirala i "GOAT" ljestvica koju je Irac nedavno objavio.

 

"Imam jako puno poštovanja prema sjajnom sportašu kakav je Conor i mislim da bi naša borba ušla u povijest ovog sporta. Niti jedan od nas nema više što dokazivati. Mislim da bi UFC fanovi i fanovi sporta općenito htjeli pogledati taj spektakl borilačkog sporta. Bio bi to fantastičan test mojih vještina", napisao je Silva na Instagramu, tražeći borbu u međukategoriji do 80 kilograma.

Samim imenima borba zvuči sjajno, no treba uzeti u obzir činjenicu da su njih dvojica svoje najveće uspjehe napravili u kategorijama koje dijeli gotovo 20 kilograma. Osim toga, Silva je u vrijeme svojih najvećih uspjeha hodao s otprilike sto kilograma, dok McGregor za borbu u velteru (77 kg) skida tek simboličnu težinu.

45-godišnji Silva posljednji je nastup upisao u svibnju prošle godine. Tada je zbog ozljede noge morao predati borbu protiv Jareda Cannoniera. Kako je to samo jedna u nizu ozljeda koje su krenuli s lomom koji je doživio u drugoj borbi protiv Chrisa Weidmana, mnogi su vjerovali kako će to biti kraj karijere legendarnog "Spidera". No, on je odlučan u namjeri da svoj UFC ugovor odradi do kraja, iako se godine itekako primijete te već duže vremena ne pruža niti blizu dobre nastupa kao u vrijeme svoje šampionske dominacije.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!