Chimaev ispričao ludu priču o svom putu u Irsku: 'Išao sam pronaći McGregora i prebiti ga!'

Nova UFC-ova zvijezda, Khamzat Chimaev, prije dvije godine pokušao je naći Conora McGregora u Irskoj

Khamzat Chimaev vrlo brzo postao je MMA borac o kojem svijet borilačkog sporta ne prestaje pričati. Ovaj velteraš oduševio je u svoja dva nastupa na Fight Islandu, gdje je oba puta dominantno savladao kvalitetne protivnike. Njegova kvaliteta, uz karizmu koju također posjeduje, rezultirali su velikim interesom medija. A u takvom slučaju dođe i do zanimljivih priča.

 

Jednu takvu iznio je ruskom novinaru Adamu Zubayraevu, koji je intervju s Khamzatom postavio na Instagram. Naime, čečenski borac iz Švedske ispričao je kako je prije dvije godine, dok se čekala borba Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora, isfrustriran Conorovim izjavama odlučio otputovati u Irsku. Imao je namjeru Conoru pokazati što misli o tome i to ne na verbalan način.

"U to vrijeme bio sam amater ili sam imao možda jednu profesionalnu borbu. Bilo je to vrijeme kad je uvrijedio Khabiba i kad je ružno govorio o Zubairi Tukhugovu. Također je govorio o nekom dečku iz Čečenije kojeg je nokautirao na sparingu. U to vrijeme nitko nije znao tko sam ja, ali moj um je ludovao. Kako zapravo živim blizu njega, rekao sam da bih mogao nešto napraviti. Razmišljao sam uhvatiti ga na ulici ili u dvorani i prebiti ga. To je bilo ono što je zaslužio", ispričao je.

To na kraju nije ostalo samo ideja. Naime, Khamzat je odlučio otputovao u Dublin te otići u SBG dvoranu trenirati, s ciljem da dobije priliku završiti 1 na 1 s McGregorom. Namjera mu je bila u tom trenutku pokazati zašto je uistinu došao tamo, odnosno htio se obračunati s najpopularnijim borcem na svijetu. Ipak, dogodilo se nešto što nije očekivao i za što niti danas nema odgovor gdje je bio problem. Naime, u Irsku je sletio, ali zračnu luku nije napustio.

"Otputovao sam u Irsku i sletio sam na aerodrom. Dok sam čekao su me kratko zaustavili, ali onda mu se pustili dalje. Krenuo sam van i kad sam htio izaći s aerodroma su me zaustavili još jednom. Tog puta radilo se o momcima u uniformi. Mislim da su u pitanju bile specijalne postrojbe. Uhvatili su me i rekli da ne mogu nigdje. U to vrijeme moj je engleski bio jako loš i zapravo nisam znao što žele. Na kraju su me odveli u policijsku postaju i zadržali me tamo osam sati", rekao je Khamzat, da bi nastavio o tome što se onda dogodilo:

"Nije bilo nikakvog ispitivanja, samo su me držali u ćeliji. Čekao sam otprilike osam ili devet sati, za to vrijeme sam radio trbušnjake i sklekove. Nisu mi donijeli niti bilo kakvu hranu. Onda su samo došli i rekli mi da se moram vratiti u Švedsku. Odveli su me na aerodrom gdje me čekao avion koji me odvezao kući."

Još uvijek žali što nije uspio u svojoj namjeri te se nada kako će se jednog dana sresti s McGregorom. No, ovog puta zanima ga samo susret u UFC-ovom Octagonu, unutar kojeg je već najavio kako namjerava poharati dvije divizije i to što prije.

"Iskreno, htio sam ga prebiti. Puno ljudi mislilo je da dolazim pomoći mu u pripremama za Khabiba. A ja sam tamo išao obraniti čast i ponos svog naroda, išao sam tamo za sve nas. Da se to nije dogodilo, odnosno da nisam dobio priliku doći do njega, ne znam što bih napravio, možda bih nešto bacio na njega. U svakom slučaju, bio sam spreman na sve", otkrio je Chimaev, kojem je za karijeru svakako bolje što u svojoj namjeri nije uspio.

Nakon što je na Fight Islandu ostvario dvije pobjede u samo deset dana razmaka, čini se da bismo ovog borca mogli ponovno gledati već idućeg mjeseca, odnosno 15. kolovoza na UFC 252 priredbi. Dana White mu je već obećao kako će mu tamo pokušati pronaći mjesto.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!