UFC

Covington traži revanš protiv Usmana: 'Prebijao sam ga 24 minute i onda me sudac pokrao!'

Colby Covington vs. Kamaru Usman
 screenshot/Youtube
Colby Covington po prvi put je otvoreno progovorio o svojoj UFC 245 borbi protiv Kamarua Usmana. Poraz još uvijek ne prihvaća nego za njega otvoreno krivi suca Marca Goddarda i smatra kako prvom prilikom zaslužuje revanš.

Nešto manje od dva mjeseca nakon UFC 245 borbe koju je izgubio od Kamarua Usmana, Colby Covington dobio je priliku u showu Ariela Helwanija iste se prisjetiti i detaljno ju prokomentirati. Ako ste mislili da ga je prvobitni bijes prošao te da je prihvatio po većini mišljenja pošten poraz, žestoko ste se prevarili.

"Došao sam tamo i 24 minute sam prebijao Martyja Fakenewsmana prije nego je sudac prekinuo borbu onim svojim potezom, taj prekid je bio sranje. Dogodio se u trenucima dok sam bio pribran i potpuno u borbi. On je hladno prekinuo borbu, a osim toga je to napravio nakon ilegalnih udaraca. Četiri puta me pogodio u potiljak. Umjesto da ga opomene, on je prekinuo borbu jer je znao da Usman ne može pobijediti na sudačkim karticama, ja sam imao tu borbu", rekao je Covington dodavši: "Te sam se večeri borio protiv dva čovjeka. Protiv Marca Goddarda i Usmana. Izašao sam u borilište i dao sam sve od sebe. Prošao sam kroz šampionske runde i svima sam dokazao kako je Colby 'Chaos' Covington najbolji borac na svijetu.

Što se tiče situacije na sudačkim karticama u vrijeme prekida, ona je bila u potpunosti izjednačena. Jedan sudac imao je 39:37 u korist Usmana, jedan jednako tako u korist Covingtona, dok bi presudila kartica suca Erica Colona koja je pri ulasku u petu rundu glasila 38:38.

Covington kaže kako prekid nije bio jedini trenutak u borbi gdje se smatra pokradenim. Naveo je još neke.

"Imao sam sjajno razdoblje u drugoj rundi i trenutak kad sam ga pogodio nogom u jetru. On je reagirao i rekao da sam ga pogodio u međunožje. Bio je pred situacijom gdje bi predao i zato je tražio suca. U tom trenutku htio je da je sve gotovo pa je molio Goddarda da ga spasi. Dobio je par minuta odmora i to je puno značilo. Zar ne vidite to? Zar su ljudi tako glupi da ne mogu ponovno pogledati borbu i sve vidjeti? U trenucima kad sam trebao završiti borbu, on je dobio pet minuta odmora", ispričao je jednu situaciju, da bi odmah prešao na drugu:

"Pogodio sam ga nogom u glavu i on je zaljuljao. Pokušao sam još jedan kick, ali sam ga putem možda malo okrznuo malim prstom pokraj oka. On se odmah uhvatio i počeo vrištati kako sam ga pogodio prstom u oko. Prošao sam mu kraj lijevog oka, on se uhvatio za desno, eto koliko je loš glumac. To je samo još jedna situacija u kojoj ga je Goddard vratio u život. A sve se vidi na snimci. Prošao sam mu pokraj lijevog oka, a on je prigovarao da sam ga pogodio u desno.

Nešto je zamjerio i UFC-u, činjenicu da je razgovor iz njegovog kuta išao u prijenos. Naime, između treće i četvrte runde on je svom timu otkrio kako misli da mu je slomljena vilica.

"Je li legalno puštati audio iz mog kuta u prijenos? Nebitno je li mi vilica slomljena ili ne, iznijeti takvu informaciju u borbu za titulu, kad su preostale još dvije runde, to je ogromna informacija.

Kraj borbe došao je ulaskom u posljednju minutu posljednje runde, kad je Usman nekoliko puta Covingtona odlično pogodio i poslao ga na pod. Sudac Goddard mu je dao neko vrijeme, no nakon što mu se nije činilo da se Covington može vratiti u borbu je istu prekinuo. Mnogi se ovdje slažu s Colbyjem kako je Goddard trebao pustiti, no kolike bi bile šanse da vrati rundu koju je nakon tog poteza uvjerljivo gubio?

"Okliznuo sam se na koru od banane, ali sam i dalje bio u borbi. Krenuo sam na rušenje, to je pozicija u kojoj se dobro osjećam, u kojoj mogu disati i osjećam se opušteno. No, on je obranio, a onda me počeo udarati šakom u potiljak. Pogodio me tri ili četiri puta i unatoč tome sam se uspio zaštititi. Odjednom, sudac prekida borbu. Pitao sam se je li on ozbiljan. Pitao sam ga zašto to radi, a on mi je krenuo govoriti gluposti i objašnjavati kako je s prekidom sve u redu. Taj šupak me je zapravo pokrao poštene borbe", bijesno je zaključio Covington.

Colby je nakon svega zatražio instantni revanš protiv Usmana, uz nekog drugog suca. No, to će teško dobiti. Osim što se on još uvijek nalazi na oporavku nakon operacije vilice, UFC za Usmana ima druge planove. Posebno jer se Colby svojim izjavama zamjerio i njima samima.

Kakav je bio odnos snaga u toj borbi, možete se prisjetiti putem Fight Motiona.

Linker
26. travanj 2024 04:44