UFC

Dana White: Masvidal je prevelik za Conora, nećemo organizirati tu borbu

Jorge Masvidal i Conor McGregor
Jorgeu Masvidalu neće biti ispunjena želja u vezi borbe protiv Conora McGregora. Dana White je izjavio kako UFC ni u kom slučaju nije zainteresiran za tu borbu, odnosno Masvidala smatra fizički prevelikim za borbu protiv Conora.

Predsjednika UFC-a je u prolazu zaustavio novinar TMZ Sportsa, upitavši ga nešto o Conoru McGregoru, budući da je ovom prije dva dana bio 31. rođendan. Naravno, najzanimljivije je pitanje o povratku Irca borbama. White je na to imao spreman odgovor.

"Conor će se sigurno vratiti. Krajem ove ili početkom iduće godine, no više o tome ćemo znati nakon što završi borba u rujnu", rekao je White. Borba u rujnu ona je između Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera pa je tako White upitan o tome hoće li se Conor boriti protiv pobjednika.

"Ne, neće se boriti protiv pobjednika te borbe. No, tko god pobijedi, promijenit će se puno toga u diviziji."

Onda je uslijedilo pitanje o Jorgeu Masvidalu, koji je prozvao McGregora, a danas smo pisali o tome kako je on jedini od dva protivnika koje bi Jorge prihvatio.

"Ne, Masvidal je prevelik za Conora i nećemo organizirati tu borbu. Conor se borio u velteru, ali on ne pripada toj kategoriji. Nije mi bilo drago oba puta kad se borio do 77 kilograma. Conor ne pripada toj kategoriji, iako ima hrabrosti da se bori u njoj. Za Masvidala postoji veliki broj borbi i bez Conora", rekao je White.

Inače, Masvidal je od 2008. do 2015. godine nastupao u lakoj kategoriji, da bi se tek onda uputio u velter gdje trenutno ostvaruje najbolje rezultate karijere. Nitko se nije upitao bi li možda on bio spreman vratiti se u laku kategoriju za eventualnu borbu protiv Conora. No, to nije ni bitno, ako predsjednik UFC-a ima gore izneseni stav. On vjerojatno za obojicu neke opcije već ima spremne.

Linker
07. svibanj 2024 22:06