UFC

Dana White napokon potvrdio: 'Ferguson ide na pobjednika, ali samo ako...'

Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Tony Ferguson će možda napokon dobiti svoju priliku osvojiti pravi pojas UFC prvaka u lakoj kategoriji (privremeni je osvojio pa mu je oduzet). Predsjednik UFC-a Dana White je u četvrtak konačno izrekao rečenicu koju su svi čekali - "El Cucuy" ide na pobjednika meča Nurmagomedov vs. Poirier s UFC-a 242.

No, postoji jedan veliki "ali", kao što je to uvijek slučaj s Fergusonom. White je naglasio da će meč dobiti ukoliko bude spreman.

"Slušajte me još jednom... da, ako je Tony Ferguson spreman", odgovorio je na pitanje je li on idući izazivač u lakoj kategoriji te je dodao:

"Tonyju Fergusonu smo nudili mnogo prilika ranije, a on je odlučio ne prihvatiti ih. Ako je Tony spreman, onda da!"

Kada White kaže da je Ferguson odbio ranije prilike, onda misli na meč protiv Poiriera za titulu privremenog prvaka koji mu je ponuđen ranije ove godine. "El Cucuy" je odbio takvu ponudu pa je u meč s "Dijamantom" gurnut prvak niže kategorije Max Holloway.

Ferguson je također imao i vrlo problematičnu 2018. na osobnom planu. Bila je to godina u kojoj se suočio s mentalnom bolešću te je neko vrijeme radi terapije i liječenja proveo izvan Octagona. No, uspješno se vratio najprije pobjedom protiv Anthonya Pettisa na UFC-u 229 u listopadu prošle godine, da bi sjajan niz nastavio i na UFC-u 238 pobijedivši i Donalda Cerronea. To mu je bila čak 12. pobjeda u nizu pa nema nikakve sumnje da on legitimno zaslužuje izazivačku poziciju.

Tu je naravno i potencijalni povratak Conora McGregora koji bi još jednom mogao uništiti priliku da "El Cucuy" dođe do prave titule. Naime, ukoliko se "Notorious" potpuno oporavi od loma šake, nije nemoguće da se Dana White odluči na njega i sučeli ga ili s Nurmagomedovim ili Poirierom. Novinari su upitali predsjednika promocije hoće li se Irac pojaviti u Abu Dhabiju?

"Ne, neće biti ovdje, ali će gledati", odgovorio je White te je dodao:

"Sve će ovisiti o njegovoj ruci i koliko brzo će se oporaviti."

Linker
26. travanj 2024 16:39