UFC

Ferguson reagirao na loše vijesti: 'Čovječe, pa Khabib je pobjegao... Oduzmite mu pojas!'

 Screenshot (YouTube)
Nakon što je Khabib Nurmagomedov prekinuo sva nagađanja i porukom iz Rusije otkazao nastup na UFC 249 priredbi, uznemireni i razočarani Tony Ferguson zatražio je da se UFC-ovom prvaku oduzme pojas.

Khabib je u srijedu preko Instagrama javio da ostaje u karanteni i da definitivno neće doputovati u SAD za meč koji se trebao održati 18. travnja. Nedugo nakon njegove poruke, Ariel Helwani kontaktirao je Tonyja Fergusona koji vjeruje da je UFC-ov prvak "prestrašen i u bijegu".

"Trebalo bi mu se oduzeti titulu", bio je izravan UFC-ov izazivač.

"Svi žele gledati ovu borbu. Jasno mi je što je htio napraviti. On je bio ovdje, a njegova obitelj doma u Dagestanu... No imao je priliku i učinio je istu stvar kao i na UFC-u 209. Znao je da ima problema sa skidanjem kilograma. On po meni bježi. Očito je znao što mora napraviti da bi spasio ovaj 'card'. No on nije htio riskirati dok svi riskiraju i pokušavaju. Čovječe, on je pobjegao. Teško je to objasniti, ali pobjegao je", komentirao je Ferguson za ESPN.

Što slijedi, u ovim trenucima nije najjasnije... Ali jedna od opcija je i meč Tonyja s Justinom Gaethjeom.

"Taj tip ima 4-2 omjer... Sjećate se da sam, kad su mi oduzeli moj pojas, rekao kako je ovo turnir gdje se svi moraju boriti sa svima. Ja sam se morao boriti sa svima i borio sam se sa svima u TOP pet. Nokautirao sam ih ili završavao na atraktivan način. I sad smo ponovno na istom mjestu. Nemam ništa protiv UFC-a, znam da moraju zaraditi novac, ali ja sam prvak. I dalje činim stvari po svome i spreman sam zasukati rukave. Nije važno tko je pred nama, pokušat ćemo nastaviti s ovim kako bi nada živjela barem kod nekih ljudi u svijetu", poručio je Ferguson te se usput zahvalio doktorima i medicinskim sestrama na svemu što rade, pogotovo u ovim teškim vremenima.

'El Cucuy' je za kraj upozorio i na problem lokacije te priznao i kako je njemu teško, ali da je jednostavno zapeo u ovom iščekivanju sudbine UFC-a 249.

"Ako nema lokacije, kako da se pripremim. Ne trebaju mi 24 sata - dajte mi ih nekoliko kako bih porazgovarao s timom. Imali smo možda 100 različitih lokacija. Na iglama smo svakog dana, umoran sam već i želim ići kući, a ne mogu jer čekamo da vidimo hoće li se ovo ostvariti. Jedna stvar je u svemu sigurna - nastavljam trenirati, a lokacija mi ne igra neku veliku ulogu. Možete me odvesti do Khabibovog kućnog praga i on se i dalje neće boriti. Brani ili napusti pojas. Mora mu se oduzeti titula", zaključio je Ferguson.

Linker
26. travanj 2024 17:45