UFC

(FOTO) Izranjavano Diazovo lice 'ukrasili' šavovi, ove fotografije najbolje opravdavaju odluku o prekidu

 Screenshot (YouTube)
Intervencija doktora zbog koje je prekinut jedan od najiščekivanijih dvoboja godine vruća je tema u MMA zajednici.

Tri runde trajala je glavna borba UFC 244 priredbe, fanovi su bili na nogama i jedva čekali nastavak spektakla u Madison Square Gardenu, no onda je sve stalo. Posjekotina Natea Diaza okarakterizirana je kao ozbiljna prijetnja za njegovo zdravlje i nakon konzultacija s doktorom sudac Dan Miragliotta u pauzi između rundi označio je kraj borbe.

Salve zvižduka prolomile su se tribinama legendarne dvorane. Razočarani su bili svi, od fanova, boraca i uglednika koji su uživo došli svjedočiti okršaju za 'BMF' pojas. No, većina njih zaboravila je u toj euforiji da je glavni zadatak doktora taj da skrbi o zdravlju borca.



I onima koji su bili svjesni toga teško je sjela ova odluka. Naime, Nate je jedan čvrst tip i njegova volja za nastavkom borbe nije nikada bila ni upitna i stoga su brojni pomislili da bi ovoga puta mogla biti napravljena iznimka.

No da se radilo o ozbiljnoj posjekotini potvrdio je i Dana White. Predsjednik UFC-a je, baš kao i navijači na tribinama, u početku negodovao, da bi zatim, kada je iz blizine vidio Natea, promijenio mišljenje.

Je li doktor donio ispravnu odluku? Odgovor na to pitanje možda ćete lakše dati kada pogledate fotografije koje su počele kružiti društvenim mrežama:

Linker
19. travanj 2024 07:14