UFC

Gaethje poručio McGregoru: 'Imao si priliku u siječnju, ali odabrao si lakši put!'

Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Justin Gaethje skočio je u obranu Dane Whitea te je zauzeo stranu u sukobu Conora McGregora i UFC-a

U trenutni medijski rat Conora McGregora i UFC-a, odlučio se uključiti i Justin Gaethje. UFC-ov privremeni prvak lake kategorije bio je dio poruka koje su McGregor i Dana White razmijenili, a koje je Irac prije nekoliko dana neočekivano javno objavio. Tada je otkriveno kako je UFC, prije nego su krenuli problemi s pandemijom, imao plan upariti McGregora i Gaethjea u svibnju, nakon što je Conoru White pokušao objasniti da borba protiv Diega Sancheza nema nikakvog smisla.

McGregor je svakako kandidat i za prvog idućeg protivnika prvaka lake kategorije. Nakon 24. listopada to će možda biti upravo Gaethje, budući da on tada ima priliku detronizirati Khabiba Nurmagomedova. No, nije to nešto što ga previše privlači. McGregoru je putem Twittera odlučio poručiti kako je on svoju priliku za borbu imao, ali da je u tom trenutku radije odabrao okušati se protiv Donalda Cerronea. No, motivacija za ovakav istup je prije svega trenutni sukob Conora McGregora i Dane Whitea te njihove međusobne optužbe.

"Conore, ne izgleda dobro kad lažeš svom šefu. Sve samo da ne bi izgledao kao kujica. Imao si me u siječnju, imao si priliku, prozivao sam te sa svih strana, ali nisi reagirao. Moj je menadžer čak pitao želim li te nakon Tonyja, ali znaš što, je*i se! Ti to nikad nisi htio, umjesto toga si odabrao lakši put", napisao je Gaethje, podijelivši Conorovu objavu.

McGregor trenutno pokušava na bilo koji način "dovesti vodu na svoj mlin" i organizirati boksački meč protiv Mannyja Pacquiao, za koji se čini da UFC još uvijek nije dao zeleno svijetlo. Tako je Dustina Poiriera prozvao na ekshibicijsku borbu koju bi odradili bez UFC-a, prepoznavši u njemu još jednu osobu nezadovoljnu politikom njihovog zajedničkog poslodavca te kao način provokacije.

Gaethje se trenutno priprema za najveću borbu svoje karijere te nije imao baš nekog dobrog razloga za ulaziti u medijski rat s McGregorom, posebno ako on nije netko koga vidi kao protivnika u budućnosti. Naravno, sve se to može promijeniti nakon 24. listopada, kad će cijela slika možda izgledati potpuno drugačije nego danas.

Linker
26. travanj 2024 00:32