UFC

Holly Holm dominantna i uvjerljiva protiv hrabre Meksikanke

Holly Holm
 screenshot/YouTube
Uvjerljiva pobjeda Holly Holm nad Irene Aldanom obilježila je UFC on ESPN 16 priredbu

Nije bilo velike napetosti u glavnoj borbi UFC on ESPN 16 priredbe, održane na Fight Islandu. Holly Holm bila je izuzetno dominantna i uvjerljiva protiv hrabre, ali nedovoljno kvalitetne Irene Aldane, koja nije pronašla rješenje za taktički i tehnički fantastično pripremljenu bivšu prvakinju.

Kroz svih pet rundi ove borbe, Holm se prije svega fantastično kretala te jednako tako sjajno i odmjereno birala udarce. Da u potpunosti osigura dojam u svoju korist, u svakoj je rundi upisala po jedno rušenje. Aldana je pokušavala, konstantno napadala i tražila svoju priliku, no Holm je kirurški precizno procjenjivala sve opasnosti i u dominantnoj maniri odradila punih 25 minuta borbe. Dovoljno za pobjedu, drugu u nizu i još jedno mjesto među kandidatkinjama za izazivačicu.

Ne baš zanimljivu borbu teške kategorije odradile su Carlos Felipe i Yorgan De Castro, a Felipe je na račun kvalitetnije izvedenih napada slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Puno zanimljiva i uzbudljivija od one glavne bila je druga borba iz vrha ženska bantam kategorije. Germaine De Randamie uzela je prvu rundu protiv Julianne Pene, no Pena je onda preuzela kontrolu i poprilično dominantna uzela drugu. Jednako je nastavila u trećoj te je bila u prednosti, do trenutka kad je napravila pogrešku. Tijekom kontrole klinča stavila je glavu ispod ruke Nizozemke, a ova to koristi za zatvaranje giljotine i spuštanje borbu na pod, gdje je Pena nedugo nakon toga zaspala. Prva borba zahvatom u karijeri Germaine De Randamie.

Kyler Phillips bio je dominantan već prvu rundu borbe protiv Camerona Elsea, no za završiti istu je ipak trebao ući u drugu rundu. Nešto slično kao Duško Todorović koji je krasnom izvedbom debitirao u UFC-u, uz pobjedu nad Dequanom Townsendom tehničkim nokautom udarcima u parteru.

Glavna uloga uvodnog programa pripala je Carlosu Conditu koji je pobjedom nad Courtom McGeejem prekinuo niz od čak pet poraza. Zapravo je to bila jedna neizvjesna borba, u kojoj je McGee poprilično uvjerljivo uzeo prvu rundu, no bivši privremeni prvak je onda podigao tempo te ipak uvjerio suce kako je u preostale dvije napravio više. Charles Jourdain i Josh Culibao odradili su vrlo uzbudljivu te na kraju neodlučenu borbu, dok je Nassourdine Imavov bio bolji od Jordana Williamsa. Loma Lookboonmee bila je bolja od bivše Invicta prvakinje, Jinh Yu Frey, dok je Casey Kenney bio podosta uvjerljiv protiv Kineza Heilija Alatenga. Sve je otvoreno pobjedom Luigija Vendraminija nad Jessinom Ayarijem.

UFC on ESPN 16 - Rezultati

Holly Holm def. Irene Aldana - jednoglasna sudačka odluka
Carlos Felipe def. Yorgan De Castro - jednoglasna sudačka odluka
Germaine de Randamie def. Julianna Peña - SUB (R3 3:25)
Kyler Phillips def. Cameron Else - TKO (R2 0:44)
Duško Todorović def. Dequan Townsend - TKO (R2 3:15)

Carlos Condit def. Court McGee - jednoglasna sudačka odluka
Charles Jourdain vs. Josh Culibao - Neodlučeno
Nassourdine Imavov def. Jordan Williams - jednoglasna sudačka odluka
Loma Lookboonmee def. Jinh Yu Frey - jednoglasna sudačka odluka
Casey Kenney def. Heili Alateng - jednoglasna sudačka odluka
Luigi Vendramini def. Jessin Ayari - TKO (R1 1:12)

Linker
26. travanj 2024 08:31