UFC

John McCarthy poručio UFC-u: 'Riješite se suca koji je bodovao za Andrade i Volkanovskog'

John McCarthy
 Instagram
Najveći sudački autoritet smatra kako UFC nije dovoljno strog prema sucima koji loše obavljaju posao

John McCarthy nekada je glasio za najboljeg svjetskog MMA suca, a reputacija mu se nastavila i nakon što se ostavio tog posla te je postao Bellatorov komentator. Ipak, putem Twittera i dalje je vrlo aktivan po pitanju suđenja pa je tako zatražen za mišljenje o nekim temama koje su ostale aktualne nakon UFC 251 priredbe.

Naime, odmah nakon priredbe, Dana White je rekao da bi trebalo malo pročistiti suce. Tako je jedan fan McCarthyja upitao što to znači i smatra li da se tu misli na bodovnog suca Marka Colleta, koji je proteklog vikenda imao neka mnogima nejasna bodovanja.

"UFC je zaposlio, transportirao, testirao i platio Marka Colleta da bude dio UFC 251 i platit će ga da odradi ostale priredbe na Fight Islandu. Ako tvoja izvedba nije zadovoljavajuća, tvoj poslodavac bi trebao imati pravo ukloniti te s daljnjih programa. Vidjet ćemo hoće li to napraviti", odgovorio mu je McCarthy

Collet je inače europski sudac koji nije radio puno UFC priredbi. Godišnje ih odradi tek nekoliko, a također posao odrađuje na Cage Warriors i KSW priredbama. Krajem prošle godine bodovao je 29:28 za Volkana Oezdemira u borbi protiv Aleksandra Rakića, a na ovoj priredbi je odradio nekoliko bodovanja s kojima se mnogi ne slažu.

Collet je bodovao 29:28 za Jessicu Andrade protiv Rose Namajunas, dodijelio je 48:47 pobjedu Alexandru Volkanovskom protiv Maxa Hollowaya, a isto tako je bodovao svih pet rundi za Kamarua Usmana, iako je neko globalno mišljenje kako je Jorge Masvidal dobio prvu. Iz popisa priredbi na kojima je radio se jasno može primijetiti kako nije riječ o iskusnom sucu te kako mu dvojbene odluke nisu strane. Hoće li ostati i dalje u Abu Dhabiju, ovisi samo o UFC-u.

Linker
26. travanj 2024 08:38