Jon Jones napušta pojas prvaka? 'Veni, vidi, vici! Gotov sam!'

Žestoka svađa između UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, Jona Jonesa i predsjednika promocije, Dane Whitea, došla je do stadija u kojem je Jones najavio kako napušta titulu prvaka, čime je šokirao fanove.

Ova teška situacija za UFC krenula je s Jonesovom izjavom na Twitteru, kako bi bio spreman boriti se protiv Francisa Ngannoua. Mediji su se uhvatili za to i u kratkom vremena ta je borba postala puno više od špekulacija. Ipak, jednako brzo je sve kombinacije demantirao Dana White, izjavom da se borba neće dogoditi. No, problemi su nastali nakon što je na ESPN-u izjavio kako do borbe neće doći jer je Jones tražio preveliku svotu novca.

 

Krenule su svađe putem medija i Twittera. Jones je Whitea optužio da laže, izjavivši kako nije rekao svoju cifru, na što je White samo dodao kako posjeduje poruke koje su razmijenili te ih može pustiti u medije. To na kraju ipak nije napravio, unatoč tome što je Jones to od njega zatražio. Svađa se nastavila time što je White izjavio kako je Jones za borbu traži zaradu poput one kakvu ima Deontay Wilder, što je Jones još jednom demantirao. Danas je došlo do toga da je Jones po drugi put zatražio raskid ugovora, dok je White preko medija poručio fanovima da odaberu kome će vjerovati. Sada se pojavio još jedan "tvit" Jonesa, ovog puta uz još ozbiljnije namjere.

"ESPN, Reyes protiv Jana za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije. U ovom trenutku nemam ništa za dobiti borbom protiv bilo kojeg od njih. Javite mi ako želite dogovoriti neki datum u 2021. godini za borbu protiv Adesanye. Nadam se da ćete do tada biti spremni platiti", napisao je Jones, na što ga je jedan fan upitao znači li do da napušta titulu prvaka. Odgovorio je potvrdno.

 

Nije stalo samo na tome, nego je Jones nastavio svoje obraćanje kroz iduće dvije objave.

"Bones je gotov. Od sada, kad me vidite na ulici, zovite me samo JJ. UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, Veni, Vidi, Vidi (dođoh, vidjet, pobijedih)", napisao je.

Još je odlučio odgovoriti na jedan komentar, odnosno fanu koji je izjavio kako ovime šteti više samog sebi nego UFC-u.

"Štetim samom sebi svaki put kad izađem na borbu i primim udarac u glavu. Mislim da ovo sve više nije vrijedno te boli", objasnio je prije nego se za sada povukao s Twittera.

Trenutno se čeka odgovor UFC-a, ali isto tako moramo navesti kako ovo nikako ne može biti konačna odluka dok Jones to ne odluči službeno napraviti sam te dok mu UFC ne dozvoli. I dalje je najveća vjerojatnost kako je ovo sve samo verbalni rat s ciljem da Jones zaradi što više novaca dok je još na vrhu. Posljednje dvije borbe pokazale su kako više nije ni približno nedodirljiv kao nekad.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!