UFC

Jos Aldo predložio četiri velika okršaja, hoće li mu UFC ispuniti želju?

Jose Aldo
 Mauro Pimentel / AFP
Brazilac je prošlog vikenda upisao svoju prvu pobjedu kao član bantam kategorije

Nakon prozivke upućene T.J. Dillashawu, lista sa željama Josea Alda postala je bogatija za još tri velika imena.

Nedugo nakon što je pobijedio Marlona Veru, legendarni Brazilac i nekoć najbolji borac perolake kategorije, odlučio je prozvati bivšeg prvaka u bantamu - T.J. Dillashawa.

"Mislim da je to borba koju bi ljudi voljeli vidjeti", zaključio je Aldo, a onda naknadno, na nešto dužem druženju s medijima, otkrio s koja bi to još tri imena volio ući u kavez.

Na produženoj listi slavnog Brazilca tako su se, uz Dillashawa, našla još tri bivša UFC-ova prvaka - Frankie Edgar koji je nekoć držao titulu u lakoj kategoriji, nekadašnji kraj bantama Dominick Cruz te bivši dvostruki prvak Henry Cejudo (muha i bantam).

"Mislim da se u ovoj kategoriji probijaju neka nova imena. Tu su T.J. Dillashaw, Dominick Cruz i Frankie Edgar, koji ima borbu s Coryjem Sandhagenom. A ako to nije on (Dillashaw), onda bi to mogao biti Dominick, onda bi mogao biti bilo tko. Moramo ostati aktivni i privući pozornost na ovu kategoriju. Čak i da se Cejudo vrati, mi smo spremni za tu borbu", rekao je Aldo prema pisanjima AG Fighta.

Od nabrojanih se, podsjetimo, Jose već borio s Edgarom. 39-godišnjeg Amerikanca iz New Jerseyja jednoglasnim je sudačkim odlukama pobjeđivao 2013. i 2016. godine. Prvi put kao prvak perolake, a drugi u borbi za privremeni pojas koji je nešto kasnije postao onaj 'pravi'.

Linker
17. svibanj 2024 08:35