UFC

Khabib Nurmagomedov: Borba protiv Poiriera najveći je izazov u mojoj karijeri

Khabib Nurmagomedov
 screenshot
Khabib Nurmagomedov borbu protiv Dustina Poiriera smatra najvećim ispitom svoje dosadašnje karijere. Zapravo, kaže kako takvim smatra svaku svoju iduću borbu pa je tako i ovog puta.

Khabib je proteklog vikenda sudjelovao u medijskom telefonskom razgovoru s novinarima, a jedan od njih upitao ga je gdje bi rangirao Dustina Poiriera na ljestvici svojih najtežih protivnika do sada. Konkurencija mu je vrlo dobra, prije svih tu su Edson Barboza, Al Iaquinta i naravno Conor McGregor. Khabib je odgovorio vrlo zanimljivo.

"Mislim kako mi je Dustin Poirier najveći izazov do sada. Ja uvijek razmišljam na taj način. Čak i prije nego što sam se borio protiv Darrella Horcher, razmišljao sam o njemu kao o najtežem protivniku do sada. Ne želim si dozvoliti pogrešku, ne želim protivnika podcijeniti. Isto tako ne želim podcijeniti njegovu borbu na podu, on je dobar grappler. Stara škola, ali dobar", izjavio je Khabib, da bi onda dodao još nešto o Poirierovim kvalitetama:

"On je vrlo dobar borac i bit će to težak posao za mene. Dobar je na nogama, dobro udara nogama, koljenima, rukama, ima dobar rad nogu. Spreman sam za sve što će ponuditi. Gotovo sto posljednjih dana sam trenirao, fokusiran sam na borbu koja je ispred mene."

Do borbe je preostalo još samo četiri dana, a Khabib i Dustin su stigli u Abu Dhabi gdje su počeli obavljati svoje "fight week" dužnosti.

Linker
26. travanj 2024 05:28