UFC

'Korean Zombie' popljuvao UFC-ov ranking uz primjer Zabita i Ortege

 Screenshot
Chan Sung Jung stigao je prošlog vikenda pred svojim navijačima u Južnoj Koreji do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri. Popularni 'Korean Zombie' u prvoj je rundi udarcima zaustavio bivšeg UFC-ovog prvaka Frankieja Edgara i time izborio ulazak u TOP pet perolake kategorije.

Jung je trenutno četvrtoplasirani borac na ljestvici izazivača u kategoriji kojom trenutno vlada Alexander Volkanovski. Prvi ispod prvaka je onaj bivši - Max Holloway, slijedi potom Brian Ortega, a ispred južnokorejskog borca se smjestio još i Zabit Magomedsharipov.

Dok za Hollowayevu poziciju nema nikakvu primjedbu, 'Korean Zombije' imao je što za reći na temu dvojca koji se nalazi odmah iznad njega.

"Jedan je ostvario pobjedu protiv 11. s ljestvice, a drugi se nije borio 13. mjeseci. Ovo nije neki sustav glasovanja za popularnost. Ja sam broj 2", jasan je bio Jung u svojoj poruci UFC-u pritom aludirajući na Zabitovu pobjedu nad Calvinom Kattarom te pauzu Briana Ortege.

Odmah nakon pobjede nad Edgarom, 'Korean Zombie' zatražio je borbu za naslov. On svoju želju pravda činjenicom da je nakon četverogodišnje pauze u Octagonu upisao tri pobjede u četiri nastupa. Sve su one stile nokautom u prvoj rundi, dok mu je jedini poraz u tom razdoblju nanio Yair Rodriguez onim povijesnim laktom u posljednjoj sekundi meča.

Spomenimo i kako su UFC-ove ljestvice često na meti kritičara. U njima nerijetko ima pregršt nelogičnosti, a kako izgleda ova na koju se žali Jung pogledajte u nastavku članka.

Prvak: Alexander Volkanovski

1 Max Holloway

2 Brian Ortega

3 Zabit Magomedsharipov

4 Chan Sung Jung (+2)

5 Yair Rodriguez

6 Frankie Edgar (-2)

7 Renato Moicano

8 Jeremy Stephens (+1)

9 Jose Aldo (-1)

10 Josh Emmett

11 Calvin Kattar

12 Shane Burgos

13 Mirsad Bektic

14 Ryan Hall

15 Arnold Allen

Linker
06. svibanj 2024 18:13