UFC

Legendarni John McCarthy kritizirao UFC zbog isticanja 'lažnog' statističkog podatka o Khamzatu Chimaevu

Khamzat Chimaev
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
"Reći da on s ovom pobjedom postavlja taj rekord? A što je s likom imena Royce Gracie..."

Legendarni MMA sudac John McCarthy smatra da je Khamzat Chimaev sjajan borac, ali i da UFC izmišlja statistiku kojom oko njega stvara dodatni 'hype'.

Chimaev (9-0) je bio jedna od najvećih zvijezda prošlog vikenda održane UFC Vegas 11 priredbe. Neporaženi švedski borac nokautirao je u APEX kompleksu Geralda Meerschaerta za samo 17 sekundi i tako stigao do treće pobjede pod okriljem UFC-a.

Za tri trijumfa u Octagonu Khamzatu je bilo dovoljno samo 66 dana što je podatak koji se često isticao uoči i nakon ovog eventa.

Spominjalo se više puta da je to "rekord za tri najbrže ostvarene pobjede u UFC-u", no često se tu zaboravljalo spomenuti da taj podatak drži vodu samo ako pričamo o modernoj eri UFC-a.

"Oprostite UFC i Megan Olivi, ali reći da Chimaev s ovom pobjedom postavlja taj rekord??? A što je s likom imena Royce Gracie koji to ostvario u samo jednoj večeri na UFC 1 priredbi, a onda i pobijedio još četiri puta na UFC-u 2? Lažni statistički podaci. Klinac je sjajan, ali ne smijemo zaboraviti na staro društvo", komentirao je McCarthy na Twitteru, a nešto više dodao je na Weighing In Podcastu:

"Shvaćam da ga UFC gura i uopće ih ne krivim. Dobar je to borac, ali da kažu kako 'ovom pobjedom postaje taj koji je najbrže stigao do tri pobjede u UFC-u...' Pa imate bolje statističke podatke od tih lažnih. OK, prije smo imali turnire. Ljudi mogu pričati što god hoće o staroj škvadri, novim likovima, modernoj eri ili pionirima, ali gledajte, UFC je postavio temelje na likovima koji su se borili tri puta u jednoj večeri. Potom i četiri puta, a onda se sve to vratilo na tri borbe. Potom je palo i na dvije po večeri... Zašto onda izmišljati statistička sranja koja ništa ne znače?"- upitao se Big John.

Linker
25. travanj 2024 18:55