UFC

Masvidal secirao McGregor vs. Cerrone: 'Sve će ovistiti o Kauboju, veći je, može ga nokautirati nogom...'

Masvidal / McGregor / Cerrone
 Ilustracija - Screenshot
Trenutačno jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda i aktualni "BMF" prvak, Jorge Masvidal, je već javno izrekao svoje mišljenje o dvoboju između Conora McGregora i Donalda Cerronea, koji predvodi UFC 246. Svoju je analizu ponovio u razgovoru za Submission Radio.

Masvidal je prvo secirao Conora McGregora. Jasno je da o bivšem prvaku ima sjajno mišljenje, a posebno je naglasio njegov odličan tajming.

"Conor je odličan kada baca serije. Mislim da ima sjajan tajming. Dok drugi borci hvataju svoj tajming, Conor ga prirodno ima već od samog početka. Dok oni uhvate svoj, on je već miljama ispred. Dobra snaga udarca, jako samopouzdanje... Rangirao bih Conora kao jednog od boraca u UFC-u koji najbolje kreću u mečeve", analizira Masvidal i dodaje još par rečenica o Cerroneu.

"Donald, s druge strane, je više borac ritma. Njemu treba malo vremena da se zagrije. On baca puno finti, kreće se, polako hvata zalet, pokušava shvatiti što se događa s druge strane i od kuda prijeti opasnost. To je njegov način borbe, on je borac ritma. Kako meč odmiče, tako je on sve bolji i bolji. Mislim da je također malo bolji u kondicijskom smislu od McGregora", dovršava svoju analizu popularni borac.

Koga vidi kao favorita? Masvidal je oprezan i naglašava da će dosta toga ovisiti o Cerroneu i njegovoj taktici jer svi znaju kako će se McGregor boriti.

"Ako Cerrone izađe s dobrom taktikom i prijeti iz više oružja, to bi mogao biti problem za McGregora. Tada vjerujem da bi Kauboj bio bliže pobjedi. Ako krene krećući se na petama, ako bude stajao ispred Mcgregora, onda sam jako na strani Conora. Tada će to biti lagan zadatak za Mcgregora. Borci koji stoje na petama, koji boksaju iz standardnog garda, to su najlakši zadaci za one kontra garda sa solidnom lijevom rukom."

I za kraj...

"Može biti vrlo zanimljivo, Kauboj u svakom trenutku može plasirati neko koljeno, može ga nokautirati nogom. Veći je borac fizički... Ali u konačnici će sve ovisiti o Cerroneu i strategiji s kojom će krenuti", zaključuje Masvidal.

McGregor i Cerrone predvode UFC 246, koji je na rasporedu idućeg vikenda u Las Vegasu. To je za popularnog Irca prvi nastup od poraza koji je pretrpio 2018. godine u meču za naslov s Khabibom Nurmagomedovim, a ujedno i prvi UFC-ov PPV u 2020. godini.

Linker
22. travanj 2024 05:27