UFC

Masvidal stavio pojas prvaka ispred novca: 'Ne želim McGregora, dajte mi revanš s Usmanom!'

Usman vs. Masvidal
 screenshot
Jorge Masvidal zatražio je revanš borbe za titulu UFC-ove velter kategorije protiv Kamarua Usmana

Nakon pet rundi bespoštedne borbe u "main eventu" UFC 251 priredbe, Jorge Masvidal uvjeren je da posjeduje sve što je potrebno za savladati Kamarua Usmana te kako je jedini razlog poraza taj što je borbu prihvatio samo šest dana prije njenog održavanja. Jedan od najpopularnijih boraca svijeta dobro se držao, po mišljenju medija i fanova je dobio prvu rundu, no za 25 minuta ravnopravne borbe protiv nevjerojatno spremnog prvaka mu je nešto nedostajalo. On smatra kako je to prije svega više vremena za pripremu i osmišljavanje taktike.

Uvjeren je kako to nešto može dobiti ako se njih dvojica budu ponovno borili, a Masvidal se nada kako će to biti već ove godine. To se vrlo lako može zaključiti iz pitanja koje je dobio tijekom razgovora s Arielom Helwanijem na ESPN-u, a ticalo se toga koga bi volio vidjeti kao idućeg protivnika.

"Usman, bez previše razmišljanja. Mogu li mi ponuditi veća imena i više novaca? Mogu, to je činjenica. To, ako ja mogu birati, to bi bio Usman. Uskočio sam protiv njega šest dana prije borbe, kad to nitko ne bi napravio. Mnogi kažu da bi to napravili, no nitko nije. Je li netko došao kod Dane Whitea i rekao mu da će on uskočiti ako Masvidal ne može? Dakle, ako bih ja mogao birati, to bi sigurno bio Usman i to prvom prilikom. Nije mi važno koje bi mi veće ime mogli ponuditi. Usman je moj prvi izbor", rekao je Masvidal, objasnivši zašto bi tu borbu odabrao čak i prije one protiv Conora McGregora, koja bi mu sigurno donijela novac o kakvom donedavno nije niti sanjao:

"Možete mi reći da bi borba protiv McGregora donijela najveće honorare u povijesti i da ću zapravo od te borbe biti plaćen zauvijek. No, trenutno se osjećam kao da sam jako dobro podmiren, da povlačim dobre odluke pa je ovo što sad imam već doživotna zarada. U ovom slučaju nije stvar novca. Želim taj pojas, a ja sam tvrdoglava osoba. Znam da sam bolji od Usmana i želim to dokazati, to mogu samo ako se ponovno borim protiv njega. Ništa mu ne oduzimam, pošteno je pobijedio u ovoj borbi. No, mislim da bi ju trebali ponoviti."

Uvjeren je da s druge strane ne bi bilo nikakvih prigovora, jer bi imao protivnika koji bi, za razliku od njega, financije stavio na prvo mjesto.

"Uvjeren sam da bi Usman bio za tu opciju jer ovo sad je najveći novac koji je on do sada zaradio. Njegovi dosadašnji nastupi nisi bili niti blizu ovih brojki. Njegova prošla borba, protiv Covingtona, imala je na programu slične borce kao sada i sličnu ideju. Jedino ja nisam bio u toj formuli i prodaja nije bila dobra. Ako se ne varam, bila je oko 300 tisuća prodanih prijenosa. Jasno je da postoji recept zašto je ova priredba prošla toliko bolje od prethodnih. Kamaru je pametan momak i zna kako sam zaslužan za to. Ako želi ponovno zaraditi veliki novac, idemo ponoviti borbu. Poslovno bi to bila vrlo smislena odluka", otkrio je svoje razmišljanje "Gamebred".

Vidjet ćemo kako će na ovo reagirati Dana White, budući da je iz njegovih posljednjih izjava očito kako u glavi već vrti milijunske cifre dolara koje bi mu borba Masvidala i McGregora donijela. S druge strane, Jorge je već dokazao kako ima načine za dobiti ono što želi.

Linker
15. travanj 2024 13:49