UFC

Meč za titulu pod upitnikom: Pozitivan je na COVID-19, ali njegov tim ne priznaje nalaze!

Joseph Benavidez i Deiveson Figueiredo
 Screenshot (YouTube, UFC)
Koronavirus zadao je nove brige UFC-u, ali meč za pojas još uvijek nije službeno otkazan

Deiveson Figueiredo pozitivan je na COVID-19 te je njegov revanš s Josephom Benavidezom sada doveden pod veliki upitnik.

Sjajni brazilski borac i Benavidez trebali su se boriti 19. srpnja na Otoku Yas za naslov prvaka u muha kategoriji, ali UFC izgleda još uvijek nije odlučio kako će novonastala situacija utjecati na glavnu borbu eventa koji nas čeka za tjedan dana.

Figueiredo je prema dostupnim informacijama bio pozitivan na testiranju koje se dogodilo u Sao Paulu i to pred sami let za Abu Dhabi.

Deivesonov menadžer Wallid Ismail objasnio je MMA Fightingu kako je njegov borac bio pozitivan na virus još prije dva mjeseca te da više nije zaražen.

"Nije mogao biti pozitivan jer je imao COVID prije dva mjeseca", tvrdi Ismail uz dodatak da su Figueiredovi treneri imali negativan test.

Brazilca će navodno još jednom testirati, a onda će UFC odlučiti što i kako dalje.

Kako stvari stoje, izgleda da postoje dvije opcije ako 'Daico' bude ponovno pozitivan. Jedna je odgoda meča za neki drugi termin, a druga uključuje organizaciju dvoboja između Benavideza i Alexandrea Pantoje koji se spominjao kao rezervna opcija u slučaju da netko otkaže svoj nastup.

Linker
18. travanj 2024 13:14