UFC

Ngannou tvrdi da je 'pročitao' Miočića: 'Dobro znam zašto sad odjednom želi meč s Furyjem...'

 Screenshot (YouTube)
Francis Ngannou nije zadovoljan UFC-om. Kamerunsko-francuski nokauter smatra da mu je poslodavac dodijelio ulogu 'gatekeepera', a situacija u kojoj mu se čini gotovo pa nemoguće dogovoriti novi meč natjerala ga je da svoj fokus prebaci na Tysona Furyja.

'Kralj Cigana' već neko vrijeme zabavlja javnost mogućim prelaskom u MMA. Pri vrhu se njegovih želja nalazi upravo Ngannou, ali 'Predatoru' bi planove za najunosniji meč u karijeri mogao pokvariti Stipe Miočić. Naime, upravo je aktualni UFC-ov prvak uz njega jedino ime koje je Fury spomenuo.

Štoviše, Tyson je u jednom od svojim posljednjih intervjua, verbalno pristao na susret s Miočićem, ali tek kada zaključi nedovršeni posao u boksu koji se prije svega odnosi na revanš s Deontayem Wilderom.

"Stipe je rekao da želi boksati sa mnom. To bi zasigurno bila dobra borba. Čim sklonim Wildera s puta, borit ću se sa Stipom u boksačkom meč. Ako je to ono što želi", glasila je izjava Furyja koju smo prenijeli još jučer.

Kada uzmemo u obzir i da je Miočić zainteresiran za ovaj spektakularni okršaj, onda nije teško zaključiti da bi Ngannouovi planovi mogli biti ozbiljno uzdrmani.

U komentaru na posljednja zbivanja 'Predator' je zaključio da se Stipe u cijelu priču ubacio samo zato što je vidio kako se stvari odvijaju u njegovim 'pregovorima' s Furyjem.

"To hoće li se Stipe boriti s neki meni ne predstavlja nikakav problem. Ja samo tražim meč i želim onaj za titulu. Možda ako dođe do borbe njega i Furyja, a meni daju meč za pojas... Ok, idemo. Ali mislim da je Stipe ovako reagirao zbog onoga što se počelo događati između mene i Furyja", rekao je Ngannou u razgovoru za MMA Junkie.

Francis je u istom intervjuu ponovio da je spreman i za boksački i za MMA okršaj.

"Ja sam krenuo s boksom i namjeravao sam se time baviti prije nego što sam otkrio MMA. Moj je san oduvijek bio u boksu, a MMA je bila prilika koju sam objeručke prihvatio", objasnio je Ngannou.

Bivši UFC-ov izazivač već ima sve dogovoreno s Mikeom Tysonom koji bi ga trebao spremati za mogući boksački spektakl.

"Mogu sebe prepoznati u njegovim riječima. On razumije kako život funkcionira. I to ne samo onaj sportski. Druženje s njim bilo je sjajno i vrlo zanimljivo", nahvalio je Ngannou boksačku legendu i dodao:

"Što se tiče Furyja, mislim da je on vrlo ozbiljan kada priča o prelasku u Octagon. On voli šou i to je vidljivo. Mislim i da je on potajno trenirao igru na podu. Čini mi se da mu se MMA sviđa, ali tek je sad otkrio svoje prave namjere", zaključio je opasni nokauter.

Linker
25. travanj 2024 18:08