Ngannou tvrdi da je 'pročitao' Miočića: 'Dobro znam zašto sad odjednom želi meč s Furyjem...'

Francis Ngannou nije zadovoljan UFC-om. Kamerunsko-francuski nokauter smatra da mu je poslodavac dodijelio ulogu 'gatekeepera', a situacija u kojoj mu se čini gotovo pa nemoguće dogovoriti novi meč natjerala ga je da svoj fokus prebaci na Tysona Furyja.

'Kralj Cigana' već neko vrijeme zabavlja javnost mogućim prelaskom u MMA. Pri vrhu se njegovih želja nalazi upravo Ngannou, ali 'Predatoru' bi planove za najunosniji meč u karijeri mogao pokvariti Stipe Miočić. Naime, upravo je aktualni UFC-ov prvak uz njega jedino ime koje je Fury spomenuo.

Štoviše, Tyson je u jednom od svojim posljednjih intervjua, verbalno pristao na susret s Miočićem, ali tek kada zaključi nedovršeni posao u boksu koji se prije svega odnosi na revanš s Deontayem Wilderom.

"Stipe je rekao da želi boksati sa mnom. To bi zasigurno bila dobra borba. Čim sklonim Wildera s puta, borit ću se sa Stipom u boksačkom meč. Ako je to ono što želi", glasila je izjava Furyja koju smo prenijeli još jučer.

Kada uzmemo u obzir i da je Miočić zainteresiran za ovaj spektakularni okršaj, onda nije teško zaključiti da bi Ngannouovi planovi mogli biti ozbiljno uzdrmani.

U komentaru na posljednja zbivanja 'Predator' je zaključio da se Stipe u cijelu priču ubacio samo zato što je vidio kako se stvari odvijaju u njegovim 'pregovorima' s Furyjem.

"To hoće li se Stipe boriti s neki meni ne predstavlja nikakav problem. Ja samo tražim meč i želim onaj za titulu. Možda ako dođe do borbe njega i Furyja, a meni daju meč za pojas... Ok, idemo. Ali mislim da je Stipe ovako reagirao zbog onoga što se počelo događati između mene i Furyja", rekao je Ngannou u razgovoru za MMA Junkie.

Francis je u istom intervjuu ponovio da je spreman i za boksački i za MMA okršaj.

"Ja sam krenuo s boksom i namjeravao sam se time baviti prije nego što sam otkrio MMA. Moj je san oduvijek bio u boksu, a MMA je bila prilika koju sam objeručke prihvatio", objasnio je Ngannou.

Bivši UFC-ov izazivač već ima sve dogovoreno s Mikeom Tysonom koji bi ga trebao spremati za mogući boksački spektakl.

"Mogu sebe prepoznati u njegovim riječima. On razumije kako život funkcionira. I to ne samo onaj sportski. Druženje s njim bilo je sjajno i vrlo zanimljivo", nahvalio je Ngannou boksačku legendu i dodao:

"Što se tiče Furyja, mislim da je on vrlo ozbiljan kada priča o prelasku u Octagon. On voli šou i to je vidljivo. Mislim i da je on potajno trenirao igru na podu. Čini mi se da mu se MMA sviđa, ali tek je sad otkrio svoje prave namjere", zaključio je opasni nokauter.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!