UFC

Nova čečenska zvijer nakon impresivnog UFC debija: 'Volio bih prebiti Perryja i Natea Diaza'

Khamzat Chimaev
 screenshot
Khamzat Chimaev u samo tjedan dana postao je jedno od zanimljivijih novih imena na UFC rosteru

Gdje nekome smrkne, tamo drugome svane. Poznata je to izreka koja se više puta pokazala kao itekako točna. Ovog puta nesreća je zadesila Duška Todorovića, koji je zbog pozitivnog COVID-19 testa morao otkazati svoju borbu protiv Johna Phillipsa, a to je ujedno bila sreća za Khamzata Chimaeva. Čečenski borac koji živi i trenira u Švedskoj, u poznatom Allstars trening centru, prihvatio je borbu tjedan dana prije održavanja, potpisao ugovor s UFC-om i evo već danas je borac o kojem fanovi ne prestaju pričati.

Borbu protiv Johna Phillipsa odradio je dominantno, tako što je uzeo pobjedu bez da je primio ozbiljan udarac. Borbu je završio gušenjem nakon otprilike jedne minute akcije u drugoj rundi, no jedan podatak je i više nego impresivan. Iako mu sudačka odluka nije trebala, vrijedi spomenuti kako je po mišljenju jednog suca prvu rundu uzeo rezultatom 10-7. Toliko je ovaj 26-godišnjak bio dominantan od prve do posljednje sekunde. Nakon sedme pobjede u jednako toliko nastupa te uz jednako toliko borbi prekidom privedenih kraju, Chimaev je iznio prve dojmove.

"Osjećam se sjajno. Plan je bio prebiti tog tipa, uzeti novce i otići kući. Trener mi je rekao da trebam hrvati, uhvatiti ga i baciti dolje. Ja slušam svog trenera pa sam to i napravio. Osim toga, ova divizija nije moja divizija, no osjećao sam se dobro. No, želim biti prvak moje kategorije, a u tome ću i uspjeti", rekao je Chimaev.

Podatak kako je za ovu borbu otišao iz veltera u srednju kategoriju zapravo zvuči zastrašujuće. Naime, Chimaev je i ovdje izgledao veći, snažniji i moćniji od inače krupnog Phillipsa. Tako je teško i zamisliti koliko dominantan može biti u velteru. Inače, neki fanovi već su ovom borcu dali nadimak "Khabib 2.0", a što se tiče idućeg nastupa, ambicije i planovi već postoje.

"Mogao bih se boriti već idućeg tjedna da mi imaju borbu za ponuditi. Rekao sam im da mi daju Donalda Cerronea. Kad bi to ostvarili, bila bi to sjajna borba za mene. Prebio bih ga na takav način da bi svi pričali o tome", rekao je.

Ipak, malo drugačije želje po pitanju protivnika iznio je u razgovoru za TMZ.

"Želim prebiti neke borce. Kako se zove onaj tip što je udario starca, Mike Perry? Želim se boriti protiv njega, ne sviđa mi se. Isto tako bih volio prebiti Natea Diaza. Volio bih se boriti i protiv Robbieja Lawlera", rekao je Chimaev, još kratko objasnivši prozivku Perryja:

"Nije lijepo to što on radi i jednostavno mi se tip ne sviđa. Pokazao bih mu pravog gangstera. Zapravo, ja nisam gangster, ja gangstere ubijam."

Otkrio je i kako ima ambiciju osvojiti titulu unutar dvije godine, no pun je samopouzdanja i bio bi se spreman protiv prvaka okušati već sad.

"Da mi UFC da Usmana, već danas bih prihvatio tu borbu. Borio bih se protiv njega, zašto ne?", rekao je borac od kojeg bismo najbolje nastupe trebali tek dobiti. Nema sumnje kako neće biti lako pronaći velteraša koji će bez knedle u grlu potpisati ugovor za borbu protiv njega.

Linker
24. travanj 2024 08:40