Novi UFC-ov Srbin pred sutrašnji debi na velikoj priredbi: 'Stipe Miočić me dobro pripremio!'

Aleksa Camur novi je srpski borac u UFC-u. Ovaj mladić koji dolazi iz Strong Style dvorane u Clevelandu, gdje mu je glavni trening parter Stipe Miočić, rekao je nešto o svojoj prvoj borbi u Octagonu, koju će ovog vikenda odraditi protiv Justina Ledeta.

Pola godine nakon što je putem UFC-ovog "Contender Seriesa" izborio ugovor s UFC-om, Aleksa Camur debitirat će u promociji. Borac za čiji se angažman pobrinuo i sam Stipe Miočić, telefonom nazvavši Danu Whitea odmah nakon što je Camur savladao Fabia Cheranta brutalnim nokautom letećim koljenom. Dana White tim putem nije imao izbora nego 24-godišnjakinju koji je slavio u svih pet dosadašnjih profesionalnih borbi odmah dodijeliti ugovor.

 

Upravo Stipe Miočić je pomogao Aleksi da se pripremi za ovu borbu, jednako kao što je Aleksa neumorno dolazio na treninge kad je Stipu bilo potrebno pripremiti za njegove posljednje borbe.

"Stipe Miočić i ostatak ekipe je napravio jako dobar posao po pitanju moje pripreme za borbu. Malo je drugačije nego za moje dosadašnje borbe i puno je veći ulog, no mislim kako sam trenutno tu gdje trebam biti. Dugo sam radio da bih se tu našao i sad sam spreman dobro se zabaviti dok radim ono što radim najbolje", rekao je Camur za službenu UFC-ovu stranicu, osvrnuvši se kratko na to što je osim u MMA-u jako dobre rezultate postigao i u boksu, gdje je tri puta osvojio Golden Gloves natjecanje:

"MMA je uvijek bio plan i cilj. Strong Style je dvorana gdje postoji jako dobro plan za borce i ono što trebaju raditi tako da sam ja imao nekih kickboxing i boks mečeva, kao što sam išao na amaterska jiu-jitsu natjecanja. U ovom timu te pojedinačno pripreme za više različitih borilačkih sportova prije nego te puste u pravi MMA. Tako da je boks bio samo način da me se što bolje pripremi za MMA. Ne mogu reći da mi nije prošlo kroz glavu, no MMA me ipak toliko privlači da zapravo nikad nisam ozbiljno razmišljao o nečemu drugom."

Protiv sebe će Aleksa imati Justina Ledeta. Borac je to koji je u UFC došao kao teškaš te je u kraljevskoj kategoriji upisao tri pobjede. Nakon toga se spustio u polutešku gdje je prvo uvjerljivo poražen od Aleksandra Rakića, a onda ga je brutalno nokautirao Johnny Walker. Ipak, nije se vraćao među teškaše gdje mu je neupitno bolje išlo nego će po treći put pokušati u diviziji do 93 kilograma. Ovog puta protiv debitanta iz Clevelanda.

"Imao je uspjeha kao teškaš, no onda se spustio i odradio dvije borbe u poluteškoj. Nikako ga nemam namjeru podcijeniti. On je svestran borac koji zna što radi. Dolazim spreman na sve jer respektiram svog protivnika", prokomentirao je Camur ono što mu donosi Ledet, a onda i činjenicu da je do sada sve borbe završio prekidom. Što ako ovog puta ode sve do sudačke odluke?

"Mislim kako na svaku borbu moraš gledati kao na rat od tri runde po pet minute. Ako ne ulaziš u borbi s takvim stavom, mislim da ti stanje uma nije dobro. Sve je uvijek moguće, a u borbi svatko ima svoje šanse. Ja imam svoj plan i svoju strategiju kako doći do pobjede. Znam da ću uspjeti u tome. Ne znam kako, to ćemo vidjeti kad dođe vrijeme borbe. Nikad u startu nemam plan kako završiti borbu, to se jednostavno dogodi", najavio je svoj debi ovaj mladi borac.

Ispod teksta možete pogledati što je još Aleksa rekao, između ostalog i o podršci koju ima od srpske zajednice u Clevelandu. Neki od njih mogli bi se naći i na tribinama u Las Vegasu.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!