UFC

Romero prekinuo dvojbe: 'Dagestanci su najbolji hrvači na svijetu!'

Romero i Khabib
 Screenshot (YouTube)
Yoel Romero će ovog vikenda na UFC-u 248 pokušati napraviti ono što mu nije pošlo za rukom protiv Roberta Whittakera 2017. godine - postati UFC prvak u srednjoj kategoriji. Na drugoj strani Octagona u T-Mobile Areni će stajati prvak u svojoj prvoj obrani naslova Israel Adesanya.

Iako je Romero olimpijski hrvač koji je 2000. godine u Sydneyju osvojio srebrnu medalju, kroz godine nastupa u UFC-u se profilirao kao snažan i eksplozivan udarač, koji najčešće nokautira svoje protivnike. Ipak, svi znaju da je hrvanje njegova najveća kvaliteta i nešto po čemu je specifičan. Mnogi će čak reći da se radi o najboljem hrvaču u povijesti UFC-a, uz imena poput recimo Khabiba Nurmagomedova...

A što Kubanac kaže, tko su najbolji hrvači na svijetu? Za njega dvojbe nema!

"Ne znam jeste li svijesni, ali za bilo koga u svijetu, najbolji hrvački grad je Makhachkala u Dagestanu. Živio sam tamo tri mjeseca. Bilo je bam, bam, bam. Samo u mojoj težinskoj kategoriji je tamo bio šest ili sedam svjetskih prvaka. Samo jedan od njih može ići na iduće Prvensvo ili na Olimpijske igre. A šest je prvaka, zamislite koliko još ima onih koji su osvajali srebra ili bronce", odgovara Romero.

Makhachkala je grad iz kojeg dolazi UFC prvak Khabib Nurmagomedov. Tako da je jasno na koga i na koju školu cilja. Upitan je li Khabib tako dobar hrvač kao što se misli, Romero odgovara:

"Naravno da jest. Sjećam se prvi put kada sam ga sreo ovdje u SAD-u. Imao sam zakazan meč, upravo sam odradio vaganje i vraćao sam se u hotel. Dostigao me i potapšao po ramenu. Pitao me da li ga se sjećam?"

"Nisam ga se sjećao i pitao sam ga tko je on. Odgovorio je kako mu je ime Khabib Nurmagomedov i da smo se upoznali kada sam boravio u Dagestanu. Ali to je bilo davno, dok je Khabib imao samo 14 godina. Dodao je da se sada bori u UFC-u. Samo sam mu čestitao i rukovao se s njim. Pogledajte ga gdje je sada..."

Što je tako posebno kod hrvača koji dolaze iz tog dijela svijeta?

"To je dobro pitanje", odgovorio je Romero i nastavio:

"Prije svega to je djelo Boga. On sve radi s nekim razlogom. Zašto je Amerika najbolja zemlja na svijetu? Puno je razloga. Prema meni, razlog je uvijek Bog. Naravno, oni su druga religija, oni su Muslimani. Ali ja tu govorim o Bogu."

"Bog je jedan za sve nas. Bogu nije bitna tvoja religija, bitan je čovjek. On je Musliman, ja nisam , ali volim Khabiba. Nije bitno od kuda si, moramo svi zajedno živjeti na ovom planetu. Iako smo različite boje kože, svi imamo oči i uši", zaključio je UFC izazivač u srednjoj kategoriji.

Linker
24. travanj 2024 08:28