Ostalo

Ružan odlazak borilačke ikone: King Mo brutalno nokautiran u svojoj oproštajnoj borbi

Lawal vs. Kapel
 screenshot/Twitter
U Thackervilleu, savezna država Oklahoma, je održana Bellator 233 priredba, u čijoj je glavnoj borbi John Salter savladao Costella Van Steenisa. No, u prvom planu bila je oproštajna borbe ikone slobodne borbe, Muhammeda 'King Mo' Lawala, koji se nije oprostio na način kakav je želio. Njega je nokautirao malo poznati Andrew Kapel.

John Salter odradio je sjajnu borbu u glavnom okršaju Bellator 233 priredbe. Ovaj borac srednje kategorije bio je uvjerljiv protiv Costella Van Steenisa i time se usmjerio prema eventualnoj borbi za titulu u skorije vrijeme. Već iskusnom Bellatorovom borcu, koji je prije devet godina bio i član UFC-a, ovo je sedma pobjeda u osam nastupa u promociji. No, iako je on na papiru bio glavna zvijezda priredbe, njegova pobjeda ostala je u sjeni nečega drugog.

Već ranije je Muhammed "King Mo" Lawal najavio kako će na ovoj priredbi odraditi svoju posljednju borbu u karijeri, a Scott Coker odlučio je pokušati odlazak borca koji je dugo godina uz njega (Strikeforce, Bellator) učiniti što boljim. Za protivnika su mu doveli Andrewa Kapela, borca koji je do sada nastupao po manjim promocijama te je u borbu ušao uz omjer od 14 pobjeda i šest poraza. Činilo se na papiru kako bi to trebala biti laka oproštajna pobjeda za Lawala, no na kraju se dogodilo suprotno. Kapel je završio borbu nakon 82 sekunde. Dogodilo se to nakon što je pokušao udarac nogom koju je Lawal uhvatio, da bi onda krenuo desnim krošeom. No, iako je imao problema jer je ostao samo na jednoj nozi, Kapel se sjajno snalazi te njegov desni kroše svoj cilj pronalazi prije nego onaj Lawala. King Mo je istog trenutka završio na podu u teškom nokautu i tako se od karijere oprostio na način kakav nije zamišljao.

Ako se ipak ne odluči na povratak, za Lawala ćemo moći reći kako se odlučio povući u pravo vrijeme te da mu je tek taj posljednji poraz došao u zapravo nepotrebnoj borbi. U karijeri je ostvario 18 pobjeda i deset poraza, a na vrhuncu karijere bio je 2010. godine kad je savladao Gegarda Mousasija, tim putem osvojivši Strikeforceovu titulu poluteške kategorije. Najveći trag ipak je ostavio u Bellatoru, gdje je bio jedan od najpoznatijih, ali i najaktivnijih boraca. U njihovom je kavezu odradio čak 17 nastupa, a jednom se borio za privremenu titulu. Tijekom tog razdoblja imao je i tri izleta u Rizin, od kojih najbolje pamtimo onaj iz prosinca 2016. godine. Tad se u drugoj rundi Grand Prix turnira borio protiv Mirka Filipović te je poražen nokautom u prvoj rundi. Karijere završava s neugodnim nizom od četiri poraza, gdje su svi došli nokautom. Za mirovinu se odlučio u travnju, nakon što ga je Jiri Prochaska nokautirao u borbi za titulu Rizinove poluteške kategorije. Inače, isti borac ga je savladao i 2015. godine u finalu prvog Rizinovog Grand Prixa, a tada je zapravo i krenuo Lawalov pad.

Na glavnom programu Bellator 233 priredbe održane su još dvije borbe. Arlene Blencowe je savladala veteranku Leslie Smith, dok je Tyrel Fortune nokautirao Azunnu Anyanwua.

Linker
26. travanj 2024 04:11