UFC

(VIDEO) Glover ima tajno oružje za obranu titule, čovjeka koji je brutalno nokautirao Prochazku!

Glover Teixeira

 screenshot (YouTube, UFC)
Iako je do UFC titule došao u petom desetljeću, Glover Teixeira istu namjerava što dulje zadržati

Glover Teixeira trenutno uživa u tituli UFC prvaka poluteške kategorije, koju je osvojio krajem listopada savladavši Jana Blachowicza. No, svjestan je kako će uskoro stići ugovor za prvu obranu titule, u kojoj bi mu protivnik trebao biti Jiri Prochazka. Čeh je nakon samo dvije pobjede dogurao do te pozicije, a sve je oduševio sa svoja dva nokauta.

No, nije on nokaute prezentirao tek kao UFC borac. Po njima je poznat kroz cijelu karijeru u kojoj je upisao 28 pobjeda, tri poraza i jednu neodlučenu borbu, a čak 25 pobjeda upisao je upravo svima najdražom metodom. Među tri poraza nalaze se oni koje je doživio od Bojana Veličkovića, Abdula Kerima Edilova i Muhammeda Lawala, što mu je ujedno posljednji poraz. A upravo Lawal mi mogao biti Gloverovo tajno oružje pred njihovu borbu.

"Razgovarao sam s Moom još dok je Prochazka trebao biti zamjena za borbu protiv Blachowicza. Nazvao me i razgovarali smo o tome. Možda ću ga dovesti u kamp za ovu borbu, mi smo dobri prijatelji. Postoji velika mogućnost za to. Jiri je neobičan borac, vrlo brzog kretanja i jako dobre tehnike. No, isto tako se podosta otvara, a Mo zna kako ga pronaći. Podosta ludo ulazi u takve situacije i samo je potrebno pronaći dobar udarac", rekao je Glover u razgovoru za Sherdog.

Lawal je Prochazku savladao krajem 2015. godine, u finalnoj borbi prvog Rizinovog Grand Prixa. Nakon početne hrvačke dominacije, po povratku u stand up pogodio je sjajan udarac kojim je istovremeno ugasio češkog borca. Prochazka je taj poraz osvetio 2019. godine, no i dalje Lawal ostaje posljednji čovjek koji ga je zaustavio.

Prochazka je do sada pokazao da može primiti udarac te da svjesno ulazi u taj rizik, no i ova borba je dokaz kako svatko pada kad ga se pogodi na pravi način. Glover se već dokazao kao dovoljno tvrd borac, ali isto tako onaj koji može pogoditi. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ali, prvobitno je potrebno borbu ugovoriti. Trenutno se čini kako će ona svoj termin pronaći u ožujku ili travnju.

Ako vas zanima kako je to Prochazka nemilosrdno ugašen, snimku cijele borbe možete pogledati OVDJE.

Linker
01. svibanj 2024 12:22