UFC

Sve što trebate znati o nadolazećem UFC-ovom spektaklu s tri meča za titulu

Kamaru Usman i Jorge Masvidal
 Twitter (Poster, UFC)
Noć sa subote na nedjelju donosi nam jedan pravi borilački praznik u organizaciji UFC-a

Prava je rijetkost da UFC organizira evente s tri meča za titulu, a upravo će jedan takav biti prvi u nizu događaja koje će najpoznatija svjetska MMA promocija održati na svom 'Fight Islandu', odnosno Otoku Yas.

Dana White i društvo naporno su radili posljednjih mjeseci i konačno sve pripremili za dolazak svojih zvijezda u Abu Dhabi. Bogati i pomno isplanirani program u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kreće s velikom UFC 251 priredbom koja se održava ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju.

Tko su glavne zvijezde?

Glavne zvijezde priredbe bit će aktualni prvak iz velter kategorije Kamaru Usman (16-1) i njegov izazivač Jorge Masvidal (35-13). Usman će ovom prigodom po drugi puta braniti svoj pojas, dok će se 'Gamebred' konačno, nakon čak 48 profesionalnih mečeva, naći u prilici da preuzme najcjenjeniji velteraški tron u MMA svijetu.

Usman u ovu borbu ulazi s jednim nevjerojatnim nizom od 15 pobjeda i, zapravo, samo jednim porazom koji se još tamo davne 2013. godine dogodio u njegovom drugom profesionalnom nastupu.

S druge strane, Masvidal je priliku u meču karijere dobio nakon što je prvi izazivač Gilbert Burns bio pozitivan na koronavirus. No, neka vas to ne zavara, jer Jorge je nekoliko mjeseci unatrag bio prvi UFC-ov izbor za ovaj meč, ali se tek ovih dana i u ovoj novonastaloj situaciji uspio sa svojim poslodavcem dogovoriti oko zadovoljavajućih uvjeta. Pored toga, Masvidal u meč s Kamaruom ulazi nakon jedne itekako uspješne 2019. godine tijekom koje je s tri impresivne pobjede i najbržim nokautom u povijesti UFC-a (5 sekundi) postao jedna od najvećih MMA zvijezda današnjice.

Vrlo atraktivan meč čeka nas i u sunaslovnoj borbi večeri. Tu ćemo pak gledati revanš Alexandera Volkanovskog (21-1) i čovjeka kojem je Australac makedonskih korijena preuzeo titulu - Maxa Hollowaya (21-5). Njihov međusobni susret obojici je bio posljednji nastup u Octagonu, a na UFC 245 priredbi pobjedu je jednoglasnom odlukom sudaca, na iznenađenje mnogih, odnio 31-godišnjak iz Australije.

Zvijezde trećeg pojasa vrijednog okršaja su Petr Yan (14-1) i Jose Aldo (28-6). Njih će se dvojica boriti za titulu koja trenutno nema vlasnika s obzirom na to da je onaj prijašnji, Henry Cejudo, još u svibnju objavio kraj karijere.

Za 27-godišnjeg ruskog udarača, ovo će biti prva prilika da se dočepa UFC-ovog 'zlata', dok će legendarni Brazilac Aldo nakon brojnih godina na vrhu perolake ovog vikenda napasti već drugi pojas u svojoj dugoj i bogatoj karijeri.

Gdje i kad se održava UFC 251?

UFC 251 održava se u Abu Dhabiju, preciznije na Otoku Yas koji će tijekom srpnja ugostiti čak četiri UFC-ove priredbe.

Istaknimo kako vrijeme održavanja ovog eventa ne odgovara u potpunosti i njegovoj lokaciji. Naime, UFC se odlučio prilagoditi američkoj publici pa tako glavni dio programa starta u nedjelju u 04:00, dok bi onaj uvodni trebao početi točno u ponoć.

Kako izgleda UFC-ov sigurnosni protokol?

Kompletan popis borbi:

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal - za titulu u velter kategoriji

Alexander Volkanovski vs. Max Holloway - za titulu u perolakoj kategoriji

Petr Yan vs. Jose Aldo - za titulu u bantam kategoriji

Jessica Andrade vs. Rose Namajunas

Amanda Ribas vs. Paige VanZant

Uvodne borbe:

Volkan Oezdemir vs. Jiri Prochazka

Elizeu Zaleski vs. Muslim Salikhov

Makwan Amirkhani vs. Danny Henry

Leonardo Santos vs. Roman Bogatov

Marcin Tybura vs. Maxim Grishin

Zhalgas Zhumagulov vs. Raulian Paiva

Karol Rosa vs. Vanessa Melo

Martin Day vs. Davey Grant

Linker
24. travanj 2024 07:11