UFC

Sve što trebate znati o sljedećem UFC-ovom eventu: Whittaker vs. Till, oproštaj apsolutne legende...

UFC on ESPN 14
 Instagram (UFC, poster)
Čak 15 mečeva donosi nam nova priredba na UFC-ovom 'Fight Islandu'

UFC će mjesec srpanj zaključiti s već četvrtim u nizu eventa koji se održavaju na Otoku Yas, a potom se akcija ponovno seli u lasvegaški APEX kompleks.

Glavne zvijezde novog događaja u Flash Forumu bit će Robert Whittaker (20-5) i Darren Till (18-2-1). Ovi vrhunski borci iz srednje kategorije u noći sa subote na nedjelju predvodit će UFC on ESPN 14 priredbu, a uspješniji od njih doći će na korak do napada na titulu.

Bivšem prvaku Whittakeru ovo će biti prvi nastup od listopada prošle godine i UFC 243 priredbe na kojoj ga je nokautirao Israel Adesanya. Bio je to za 'Bobbyja Knucklesa' prvi poraz nakon devet uzastopnih pobjeda, a njegov novi pohod na tron kreće ovog vikenda iz Octagona u kojem ga čeka 27-godišnji borac iz Liverpoola.

Till je, podsjetimo, svoju karijeru odlučio osvježiti selidbom iz veltera u srednju kategoriju. A da je napravio dobru promjenu pokazalo se već u studenom 2019. kada je prekinuo niz od dva poraza i u New Yorku svladao opasnog Kelvina Gasteluma.

No, Till i Whittaker samo su dio velikih imena koja će se obračunati u Abu Dhabiju.

A defeated Robert Whittaker of Australia leaves the octagon after being defeated by Israel Adesanya of New Zealand during the middleweight title bout of the UFC 243 fight night in Melbourne on October 6, 2019. (Photo by ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Robert Whittaker

Velika trilogija i oproštaj brazilske legende

Sunaslovni meč večeri donosi nam okršaj istinskih MMA legendi i već treći susret Mauricija Rue (26-11-1) i Antonija Rogerija Nogueire (23-9). Ova borba brazilskih ikona dobila je dodatno na vrijednosti kada je 44-godišnji Minotouro najavio kako će mu to biti posljednji meč u karijeri.

"Mislim da je moje vrijeme došlo. Imam puno drugoga posla, nekoliko projekata u planu i glava mi jednostavno ne staje. Siguran sam da ću se uspješno prilagoditi životu bez borbi. Bit ću trener, imam svoj tim i moći ću se posvetiti tome. Možda pronalazak nekih novih prvaka ispuni moju želju za pobjeđivanjem. Sve ovo odvija se na najbolji mogući način - borim se s velikim prvakom, nekim koga poštujem i tko mi je dao rivalstvo koje me natjeralo da treniram još jače. Da, kada se borim sa Shogunom onda treniram više nego inače. Uzbuđen sam i znam da će to biti odlična borba", najavio je još u lipnju Nogueira.

SP - Sao Paulo - 09/22/2018 - Sam Alvey vs. Ant nio Rog rio Minotouro Nogueira during UFC Fight Night Sao Paulo Photo: Bruno Riganti / AGIF
Bruno Riganti / AGIF via AFP
Antonio Rogerio Nogueira

Lil Nog i Shogun prvi su se put obračunali 2005. godine na Prideovom eventu u Saitami, a revanš smo gledali 10 godina kasnije na UFC-u 190. U oba je navrata jednoglasnom sudačkom odlukom pobjedu odnio šest godina mlađi Rua.

Nogueiri će ovo biti prvi meč od susreta u kojem ga je nokautirao Ryan Spann, dok se Rua vraća u kavez nakon što je u posljednja dva nastupa pobijedio Tysona Pedra te upisao neodlučeni ishod u borbi s Paulom Craigom.

Spomenimo i da se na ovom eventu bore bivši teškaški prvak Fabricio Werdum (23-9-1)i nekadašnji izazivač iz poluteške, a danas član 'kraljevske' kategorije - Alexander Gustafsson (18-6). Za obojicu slavnih imena je ovo vrlo bitan meč budući da su i jedan i drugi poraženi u svoja posljednja dva nastupa.

Gdje i kad se održava UFC on ESPN 14?

Kao što smo ranije naveli, ova priredba održava se na Otoku Yas, odnosno u tamošnjem Flash Forumu. Početak uvodnog dijela programa rezerviran je za 23:00 u subotu, dok onaj glavni dio kreće od 02:00 sata iza ponoći.

Popis borbi:

Robert Whittaker vs. Darren Till

Mauricio Rua vs. Antonio Rogerio Nogueira

Fabricio Werdum vs. Alexander Gustafsson

Carla Esparza vs. Maria Rodriguez

Paul Craig vs. Gadzhimurad Antigulov

Alex Oliveira vs. Peter Sobotta

Khamzat Chimaev vs. Rhys McKee

Uvodne borbe:

Jai Herbert vs. Francisco Trinaldo

Nicolas Dalby vs. Jesse Ronson

Tom Aspinall vs. Jake Collier

Movsar Evloev vs. Mike Grundy

Tanner Boser vs. Raphael Pessoa

Bethe Correia vs. Pannie Kianzad

Ramazan Emeev vs. Niklas Stolze

Nathaniel Wood vs. John Castaneda

Linker
18. travanj 2024 17:17