Trostruki UFC izazivač Chad Mendes službeno potvrdio odlazak u mirovinu!

Sedam mjesci nakon što je posljednji put kročio u Octagon, trostruki UFC izazivač Chad Mendes odlučio se umiroviti. Mendes je o svojoj odluci javnost obavijestio u srijedu putem službenog pripćenja kojeg je prvi prenio ESPN.

Iako su se informacije o Mendesovom umirovljenu pojavile još u prosincu odmah nakon UFC 232 poraza protiv Alexandera Volkanovskog, 34- godišnjak je objasnio kako si je odlučio dati nešto vremena prije nego što donese konačnu odluku.

"Htio sam se maknuti na neko vrijeme i pustiti da se sve slegne, samo da budem siguran kako se moji osjećaji nisu promijenili. I nisu se promijenili. Jednostavno je vrijeme. Ne žalim za ničim. Sjajno sam se proveo u ovom sportu."

Mendes je svakako jedan od najboljih boraca perolake kategorije koji nikada nije osvojio UFC titulu. Dugogodišnji član Team Alpha Malea iz Sacramenta nakon uspješne hrvačke karijere prešao je u MMA gdje je također ostvario zavidan uspjeh.

Za UFC titulu borio se tri puta počevši od UFC-a 142 na kojem je u meču s prvakom Joesom Aldom doživio prvi poraz karijere. Nakon nove serije pobjeda s Brazilcem je revanširao na UFC 179 priredbi. Treću borbu za pojas odradio je kao zamjena za Alda protiv Conora McGregora na UFC-u 189. U karijeri je slavio protiv boraca kao što su Erik Koch, Steven Siler, Cub Swanson, Ricardo Lamas, Rani Yahya, Darren Elkins, Clay Guida, Nik Lentz i mnogih drugih. Karijeru završava s omjerom od 18 pobjeda uz 5 poraza.

Mendes je posljednjih nekoliko godina strast pronašao u lovu i ribolovu te će budućnost nastaviti u tom poslu kroz svoju firmu Finz & Featherz što je potvrdio u poruci na Instagramu gdje se oprostio sa svojim obožavateljima.

"Samo želim reći HVALA svim mojim obožavateljima i svima onima koji su gledali moje borbe! Nakon 29 godina natjecanja i 11 godina u MMA-u, osjećam da je vrijeme za sljedeće poglavlje u mom životu! Bilo je to nevjerojatno putovanje s mnogo životnih lekcija. Osjećam se iznimno blagoslovljen što živim ovaj život koji živim i jedva čekam da vidim što će mi sljedeće poglavlje donijeti! Nastavit ću rasti @finzandfeatherzguides i uživati u svim novim avanturama koje dolaze! Iskreno sam zahvalan za svu ljubav i podršku koju ste svi pokazali. Hvala vam i nastavimo rasturati ovo mjesto", napisao je Mendes.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Popularni tagovi