UFC

Trostruki UFC izazivač Chad Mendes službeno potvrdio odlazak u mirovinu!

Sedam mjesci nakon što je posljednji put kročio u Octagon, trostruki UFC izazivač Chad Mendes odlučio se umiroviti. Mendes je o svojoj odluci javnost obavijestio u srijedu putem službenog pripćenja kojeg je prvi prenio ESPN.

Iako su se informacije o Mendesovom umirovljenu pojavile još u prosincu odmah nakon UFC 232 poraza protiv Alexandera Volkanovskog, 34- godišnjak je objasnio kako si je odlučio dati nešto vremena prije nego što donese konačnu odluku.

"Htio sam se maknuti na neko vrijeme i pustiti da se sve slegne, samo da budem siguran kako se moji osjećaji nisu promijenili. I nisu se promijenili. Jednostavno je vrijeme. Ne žalim za ničim. Sjajno sam se proveo u ovom sportu."

Mendes je svakako jedan od najboljih boraca perolake kategorije koji nikada nije osvojio UFC titulu. Dugogodišnji član Team Alpha Malea iz Sacramenta nakon uspješne hrvačke karijere prešao je u MMA gdje je također ostvario zavidan uspjeh.

Za UFC titulu borio se tri puta počevši od UFC-a 142 na kojem je u meču s prvakom Joesom Aldom doživio prvi poraz karijere. Nakon nove serije pobjeda s Brazilcem je revanširao na UFC 179 priredbi. Treću borbu za pojas odradio je kao zamjena za Alda protiv Conora McGregora na UFC-u 189. U karijeri je slavio protiv boraca kao što su Erik Koch, Steven Siler, Cub Swanson, Ricardo Lamas, Rani Yahya, Darren Elkins, Clay Guida, Nik Lentz i mnogih drugih. Karijeru završava s omjerom od 18 pobjeda uz 5 poraza.

Mendes je posljednjih nekoliko godina strast pronašao u lovu i ribolovu te će budućnost nastaviti u tom poslu kroz svoju firmu Finz & Featherz što je potvrdio u poruci na Instagramu gdje se oprostio sa svojim obožavateljima.

"Samo želim reći HVALA svim mojim obožavateljima i svima onima koji su gledali moje borbe! Nakon 29 godina natjecanja i 11 godina u MMA-u, osjećam da je vrijeme za sljedeće poglavlje u mom životu! Bilo je to nevjerojatno putovanje s mnogo životnih lekcija. Osjećam se iznimno blagoslovljen što živim ovaj život koji živim i jedva čekam da vidim što će mi sljedeće poglavlje donijeti! Nastavit ću rasti kroz @finzandfeatherzguides i uživati u svim novim avanturama koje dolaze! Iskreno sam zahvalan za svu ljubav i podršku koju ste svi pokazali. Hvala vam i nastavimo rasturati ovo mjesto", napisao je Mendes.

View this post on Instagram

I just want to say THANK YOU to all my fans and everyone that tuned in to watch me battle! With 29 years of competing and 11 year in the Mma game, I feel it’s time for the next chapter in my life! It’s been an incredible journey with so many life lesson along the way. I feel extremely blessed to be living this life I live and can’t wait to see what the next chapter has in store for me! I will continue to hustle like I always have. I will continue to grow @finzandfeatherzguides and enjoy all the new adventures that come with it! I am truly grateful for all the love and support you all have shown. Thank you and let’s keep wrecking this place!!!! #retired #livingthedream #thankful #thankyou #fightgame #fighter #fights

A post shared by Chadmendes (@chadmendes) on

Linker
20. travanj 2024 05:35