UFC

UFC borkinja pozitivna na steroide, dobila dvije godine suspenzije i otkaz

Sarah Frota
UFC-ova borkinja Sarah Frota novi je ulov USADA-inih testiranja. Ova Brazilka pala je doping test na steroide, zbog čega je dobila suspenziju u trajanju dvije godine, a onda joj je došao i otkaz iz UFC-a.

32-godišnja Frota upisala je UFC debi u veljači ove godine, kad je podijeljenom odlukom sudaca poražena od Livinhe Souze. Već za tu borbu UFC je imao problema s njom, budući da je preteška došla na vaganje. Granicu slamka kategorije premašila je za tri kilograma, tako da je idući nastup odlučila odraditi u muhi.

Taj nastup odradila je krajem srpnja na UFC 240 priredbi u Edmontonu, gdje je prekidom poražena od Gillian Robertson. No, to je zapravo bio tek početak njenih problema. Na doping testu odrađenom u tjednu posljednje borbe, Frota je bila pozitivna na korištenje steroida. USADA je danas izašla u javnost s tom informacijom, dodavši kako je Froti automatski određena dvogodišnja suspenzija.

No, to nije bilo sve. Nakon dva poraza u dvije borbe, uz jedan pad vage, pad na doping testu bila je zapravo kap koja je prelila čašu i Frota nakon što joj suspenzija završi neće dobiti priliku treći put ući u Octagon. Naime, odmah po objavi suspenzije, njen dosadašnji poslodavac uručio joj je otkaz. To možda nije loše za nju, ako će se moći boriti u nekim promocijama koje ne priznaju USADA suspenzije. U svom rodnom Brazilu takvih vjerojatno može pronaći i više nego dovoljno.

Linker
26. travanj 2024 06:42