UFC

UFC otpustio veliku rusku zvijezdu unatoč 20-2 omjeru

Alexey Kunchenko
 screenshot/YouTube
Iako je prije manje od dvije godine doveden kao neporažena ruska zvijezda i potencijal za napad na vrh velter kategorije, UFC je samo četiri borbe kasnije odlučio raskinuti suradnju s Alexeyem Kunchenkom.

Nedugo prije nego što je UFC u rujnu 2018. godine trebao održati svoju prvu priredbu u Rusiji, MMA medijima odjeknula je vijest kako je dio promocije postao Alexey Kunchenko. U to vrijeme prvak velter kategorije M-1 promocije imao je sjajnih 18-0 u profesionalnoj karijeri te je glasio za jednog od najboljih boraca svijeta izvan američkih promocija. To je trebao dokazao u Octagonu.

U prva dva nastupa krenuo je tim putem. Iako nije impresionirao nastupom niti su mu borbe ponudile pregršt uzbuđenja, pobjede nad Thiagom Alvesom i Yushinom Okamijem bile su čiste i zaslužene, a svakako se ne smije zanemariti činjenica da je riječ o dva bivša izazivača za UFC titulu. Ipak, u kolovozu prošle godine je doživio prvi poraz u karijeri, kad je bolji od njega bio Gilbert Burns. Bila je to neizvjesna borba, kao i iduća, koji je u ožujku izgubio sudačkom odlukom od Elizeu Zaleskog Dos Santosa. U oba slučaja radi se o top borcima kategorije te ne bi bilo nepošteno niti da je Kunchenku u tim borbama pripala pobjeda. No, sad je došlo veliko iznenađenje.

Kako javlja Zane Simon s Bloody Elbowa, UFC je odlučio raskinuti suradnju s Kunchenkom, odnosno nije mu ponudio novi ugovor te će 36-godišnji Rus krenuti u potragu za novim poslodavcem. Možemo pretpostaviti kako je promocija ostala razočarana nedostatkom akcije u njegovim borbama. Naime, Kunchenko je borac koji preferira borbu na nogama, no vrlo je oprezan, odmjerenih udaraca i tehnički baziranih napada, što nije nešto po ukusu šire borilačke publike.

Ovo je samo još jedno neugodno iznenađenje unutar velter kategorije, nakon što je Santiago Ponzinibbio uklonjen sa službene rang ljestvice.

Linker
24. travanj 2024 07:38