UFC

UFC radi na borbi Zabita Magomedsharipova i Yaira Rodrigueza

 Screenshot (YouTube)
Kraj ljeta trebao bi donijeti jednu od na papiru najuzbudljivijih mogućih UFC borbi

Nakon što je propao njihov okršaj planiran za rujan 2018. godine, čini se kako bi Zabit Magomedsharipov i Yair Rodriguez ipak mogli stupiti u Octagon odraditi međusobnu borbu. Pojavila se informacija kako UFC radi na toj borbi koji je već gotovo dogovorena za 29. kolovoza.

Uzbudljivo je to uparivanje iz više različitih razloga. Ova dva momka slične su građe i vrlo atraktivnog borilačkog stila te s nekoliko impresivnih pobjeda iza sebe. Jedino što je problem je to što se obojica prerijetko bore pa niti jedan još nije stigao napraviti onaj dodatni korak prema samom vrhu.

29-godišnji Magomedsharipov (18-1, 6-0 UFC) borac je iz Dagestana koji se trenutno nalazi unutar niza od 14 pobjeda, uključujući šest u UFC-u, čiji je član od 2017. godine. Svaku godinu do sada nastupio je po dva puta, dok u 2020. još uvijek čeka svoj prvi nastup. Svakako premalo za borca njegovog potencijala. Na službenoj ljestvici izazivača perolake kategorije nalazi se na trećem mjestu, iza Maxa Holowaya, koji će napasti titulu i Briana Ortege, koji bi se trebao boriti protiv Chan Sung Junga. Posljednji nastup bilježi iz studenog prošle godine, kad je na Fight Nightu u Moskvi savladao Calvina Kattara.

Dvije godine mlađi Rodriguez (13-2, 8-1 UFC) također ove godine još nije nastupio, a ukupno nastupa još rjeđe nego njegov budući protivnik. Dio promocije je šest godina, tijekom kojih je odradio tek devet borbi, dok je jedna bila poništena. Riječ je o borbi protiv Jeremyja Stephensa iz rujna prošle godine, koja je mjesec dana kasnije ponovljena, a Yair je tada slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Osim navedene, najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri ostvario je protiv Dana Hookera i Chan Sung Junga, a na ljestvici izazivača se nalazi na petom mjestu.

29. kolovoza datum je priredbe na kojoj bi se ovaj dvojac trebao sučeliti, no dodatnih informacija o tome još uvijek nema.

Linker
01. svibanj 2024 23:25