UFC

Uriah Hall nakon pobjede protiv Silve: 'Ovo je nešto najteže što sam ikad uradio'

Uriah Hall i Anderson Silva
 screenshot
Ponosan borbom i pobjedom nad Andersonom Silvom, Uriah Hall ipak je priznao kako mu nije bilo lako

Prekidom početkom četvrte runde, Uriah Hall savladao je Andersona Silvu, time ne dozvolivši legendarnom borcu da UFC nakon 14 godina napusti uz trijumf. Na kraju je izgledalo kao da je Hallu bilo žao više nego Silvi, budući da je kleknuo kraj njega i uz suze ga molio da mu oprosti, a veliki Brazilac tješio je njega, zahvalivši mu što mu je pružio priliku oprostiti se uz takvu borbu.

Hall, kojem je ovo bila treća pobjeda u nizu, što je prvi put od 2015. godine da se nalazi u takvoj pozitivi, borbu i ono što je proživio je opisao putem statusa na Instagramu. Postavio je fotografiju svog posljednjeg protivnika, a riječi koje je iznio otkrivale su koliko Silvu cijeni te koliko je on zapravo utjecao na njegovu karijeru.

"Snovi se mogu ostvariti. Ne mogu vam opisati kroz kakve sam emocije prolazio kako se borba približavala. Odrastao sam gledajući ovog čovjeka, idolizirajući ga, oponašajući njegove poteze te uz nevjerojatno puno respekta prema njemu. Odvojiti osjećaje od borbe protiv jednog od mojih idola je neopisivo. Zauvijek ću biti zahvalan na prilici da podijelimo borilište. Ovo nije bio jedan od mojih boljih nastupa jer mi je sve ovo zapravo bilo nešto najteže što sam ikad uradio. Sačuvat ću svaki trenutak i hvala ti Anderson Silva, ne samo na kome što si bio inspiracija meni i mnogim drugim borcima, nego i na tome kako si se ponašao unutar i izvan Octagona. Prava si legenda i to ti nitko ne može oduzeti", napisao je Hall uz objavu.

Hall se prije ove borbe nalazio na desetom mjestu službene ljestvice, a teško je zaključiti hoće li se pomaknuti koju poziciju. Jedno mjesto ispred njega nalazi se Chris Weidman, a nakon toga slijedi Kevin Gastelum, Derek Brunson te borci koji se mogu s jednom ili dvije pobjede nadati napadu na titulu.

Upravo to je cilj i Hallu, za kojeg se čini da je napokon pronašao ono što je tražio otkako je došao u UFC. On posjeduje ogroman talent, ali svaki put kad ga je trebalo u potpunosti potvrditi je zakazao. Iduće mu sigurno slijeda velika borba. Bit će to prilika koju ne smije propustiti.

Linker
18. svibanj 2024 10:11