UFC

VIDEO: Pogledajte reakciju kada je saznao da se bori za UFC naslov prvaka

Belal Muhammad

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nije uobičajeno da borac putem objave na društvenim mrežama sazna da se bori za titulu

Zamislite da saznate da se borite za svjetski naslov putem objave na društvenim mrežama? Upravo se to dogodilo UFC-ovom velter izazivaču Belalu Muhammadu ranije ovog tjedna.

Muhammad, koji nije okusio poraz unutar oktogona od siječnja 2019. godine kada je izgubio na bodove od Geoffa Neala, već godinama čeka svoju priliku za UFC naslov velter kategorije. Napokon, nakon što je ostvario niz od deset borbi bez poraza i nakon što su sve druge opcije propale, Muhammad je dobio svoju dugo iščekivanu priliku za UFC zlato.

Prema predsjedniku UFC-a, Dani Whiteu, Muhammad će se sastati s aktualnim UFC-ovim prvakom u velter kategoriji, Leonom Edwardsom, u glavnoj borbi UFC-a 304 ovog srpnja u Manchesteru, u Engleskoj.

Za razliku od nekih boraca koji su unaprijed obaviješteni o dobivanju borbe za naslov, Muhammad nije imao pojma da je napokon dobio takvu priliku sve dok mu netko nije rekao tijekom treninga. ‘‘Remember The Name‘‘ je bio na strunjači kada su ga obavijestili o Whiteovoj objavi na društvenim mrežama. Njegova reakcija bila je iskrena i to je bio sjajan trenutak za borca koji je posljednjih pet godina gradio svoj put u UFC-u.

"Mislio sam da ovaj dan nikada neće doći, Božje vrijeme je najbolje vrijeme", napisao je Muhammad na Twitteru.

35-godišnjak je već jednom ušao u kavez s Edwardsom. Dva velteraša su se suočila u glavnom događaju u UFC Apexu 2021. godine, ali slučajni ubod u oko spriječio je Muhammada da nastavi borbu. Sada će imati svoju najveću priliku u karijeri na UFC 304 priredbi dok pokušava svrgnuti Edwardsa pred njegovom domaćom publikom.

Linker
19. srpanj 2024 22:49