UFC

(VIDEO) GSP u Kući slavnih: Pogledajte kako je UFC najavio, a legendarni prvak reagirao na veliku vijest!

Georges St-Pierre
 Screenshot (YouTube, UFC)
Jedan od najslavnijih, a za mnoge i najveći borac svih vremena, Georges St-Pierre (26-2), ulazi u UFC-ovu Kuću slavnih.

Najpoznatija svjetska MMA promocija još je tijekom emitiranja prošlog vikenda održane UFC 249 priredbe najavila da bivši dvostruki prvak postaje članom njihove Kuće slavnih, a legendarni GSP svoje će mjesto pronaći u uglednom društvu 'modernog krila'.

Prema UFC-u, u 'moderno krilo' mogu ući sportaši koji su postali profesionalci na ili poslije 17. studenog 2000. godine (datum kada je održan prvi UFC event pod unificiranim pravilima) te oni koji imaju minimalno 35 godina ili su u mirovini barem godinu dana.

Službena ceremonija na kojoj će danas 38-godišnji GSP postati članom Kuće slavnih održat će se kasnije ove godine, a točan datum tog događaja još uvijek nije poznat.

"Velika mi je čast što ulazim u UFC-ovu Kuću slavnih. Želio bih se zahvaliti Lorenzu i Franku Fertitti, Dani Whiteu i čitavom UFC-ovom timu, mojoj obitelji, trenerima, timskim kolegama, sponzorima i svim drugim suradnicima, mojim protivnicima i, naravnom, svim mojim fanovima. Bilo je to nevjerojatno putovanje, a bez vas ništa od ovog ne bi bilo moguće", glasila je reakcija GSP-a koju je sam podijelio preko društvenih mreža.

St-Pierreova UFC karijera započela je u siječnju 2004. i potrajala je sve do studenog 2017. godine. Tijekom tog razdoblja slavni kanadski borac postao je prvak u velter i srednjoj kategoriji, a u Octagonu je ostvario čak 20 pobjeda uz samo dva poraza. Posljednji meč odradio je protiv Michaela Bispinga na UFC-u 217 (4.11.2017). Upravo je tog dana u New Yorku GSP ugrabio titulu u srednjoj kategoriji te upisao čak 13. pobjedu u nizu.

U nastavku članka možete pogledati odličan video kojim je UFC objavio veliku vijest, ali i prvu reakciju GSP-a u njegovom razgovoru s Danom Whiteom.

Linker
26. travanj 2024 06:00