UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je 'Rumble' Johnson izgledao dok se borio u velter kategoriji

Anthony Johnson
 screenshot/YouTube
Anthony 'Rumble' Johnson u počecima svoje UFC karijere nastupao je u velter kategoriji

Jedan veliki MMA povratak trebao bi se dogoditi kasnije ove godine. U pitanju je Anthony ' Rumble' Johnson, bivši dvostruki izazivač za titulu UFC-ove poluteške kategorije, koji će se borbama gotovo sigurno vratiti kao dio teške kategorije. To nije teško zaključiti kad ga se pogleda, no onda još nevjerojatnije zvuči činjenica da se svojevremeno borio u velteru, odnosno da je svoju težinu skidao na 77 kilograma.

Ukupno deset borbi odradio je Johnson u velteru, zapravo osam, ako dvije gdje nije zadovoljio težinu smatramo međukategorijom. U lipnju 2010. godine, tijekom gostovanja u Inside MMA showu, otkrio je kako je inače uvijek bio na preko 100 kilograma te da bi od početka kampa do borbe u velteru skidao oko 25 kilograma. No, kad bi to uspio, bio bi atraktivan, opasan i nevjerojatno ubojit.

UFC se na svom YouTube kanalu odlučio prisjetiti njegove druge borbe protiv Kevina Burnsa, održane u prosincu 2008. godine, pet mjeseci nakon što je 24-godišnji "Rumble" u prvoj borbi poražen, diskvalifikacijom zbog uboda u oči. Ovog puta to si nije dozvolio. Već u prvoj rundi držao je sve pod kontrolom, a onda je na početku druge slavio sjajno odmjerenim high kickom, nakon kojeg su se Burnsu u trenutku "ugasila svjetla".

Ipak, Johnsonov velter više će se pamtiti po spomenutim skidanjima kilograma i po nevjerojatnom izgledu na vaganju, nego što će to biti po nastupima. Uostalom, svoje najveće uspjehe i najbolje nokaute ostvario je kao poluteškaš, a mnogi vjeruju da će u teškoj biti još bolji. Preostaje nam da vidimo.

Linker
23. travanj 2024 09:08