UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Usman 25 minuta dominirao Woodleya

Usman vs. Woodley
 screenshot/Youtube
Prije nego što ovog vikenda po prvi put uđe u kavez braniti titulu UFC-ovog prvaka velter kategorije, pogledajte kako je Kamaru Usman tu titulu osvojio. Radi se o apsolutnoj dominaciji nad Tyronom Woodleyem, ujedno jednoj od najuvjerljivijih pobjeda izazivača nad prvakom u UFC povijesti.

Tyron Woodley sebe je pokušavao predstavljati kao najboljeg borca velter kategorije u UFC povijesti ili barem onog koji će to s vremenom postati. Obranio je titulu četiri puta i mislio je kako će još duže vremena držati naslov u svom vlasništvu. No, 37-godišnji "Chosen One" naišao je na fantastičnog hrvača s Floride, Kamarua Usmana koji je doslovno prohujao kroz konkurenciju sve do te borbe, u rijetko kojoj borbi izgubivši i rundu. Rundu nije izgubio niti kad je došao u priliku postati prvak.

Rijetko viđena dominacija izazivača nad prvakom prezentirana je u tom okršaju. Usman je gotovo svaku sekundu borbe imao pod kontrolom. Woodley je vjerovao u kvalitetu svog hrvanja, ali je naišao na borca koji ga je rušio kad bi poželio i koji ga je onda na podu kažnjavao udarcima na koje dotadašnji prvak nije imao odgovor. Isto tako nije mogao doći do načina kako se ustati i doći do borbe na nogama, gdje bi pronašao neki udarac kojim bi kolosijek borbe okrenuo na svoju stranu. Dugo će još Woodley pamtiti Usmanove laktove.

Sad je došlo vrijeme da američki Nigerijac brani ono što je osvojio. Ovog vikenda protiv sebe će imati Colbyja Covingtona, borca koji na papiru djeluje kao netko tko bi mogao parirati "Nigerijskoj noćnoj mori". Ono što je Usman napravio Woodleyu svakako mu može poslužiti kao dobra lekcija po pitanju toga kako se ne treba boriti.

Linker
24. travanj 2024 02:21