UFC

(VIDEO) UFC otpustio rusku borkinju koja se više proslavila naslikavanjem nego borbama

Alexandra Albu
 Instagram
UFC je sa svog rostera otpustio Alexandru Albu, rusku borkinju koja je u promociju dovedene uz velika očekivanja, da bi na kraju ispala tek još jedan propali eksperiment najveće svjetske MMA promocije.

Iako je iza sebe te 2015. godine imala tek jednu profesionalnu MMA borbu, UFC je tada 24-godišnju Alexandru Albu doveo u svoje redove uz velika očekivanja. Ova Ruskinja bila se već proslavila kao fitness model te kroz amatersku scenu gdje je postigla sjajne rezultate i UFC je osjetio kako bi mogao dobiti novu europsku žensku zvijezdu. Nakon uspješnog debija te iste godine u Krakowu, činilo se kako su napravili pravi potez.

Ipak, u iduće četiri i pol godine, Albu je nastupila tek tri puta. Drugi njen nastup čekao se preko dvije godine, da bi u njemu savladala Kailin Curran, no onda se na idući ponovno čekalo 19 mjeseci. U međuvremenu je Albu prikupljala Instagram fanove svojim objavama iz dvorane i iz teretane, no mnogi su se pitali što je s njenom MMA karijerom. Nju je napokon na pravi način oživjela prošle godine, u kojoj je nastupila dva puta. No, u borbama protiv Emily Whitmire i Lome Lookboonmee izgledala je loše te je doživjela dva poraza, a sad je uklonjena i s UFC-ovog rostera na službenoj web stranici, što je znak da više nije niti dio promocije u kojoj je nastupala.

Tako je neslavno propao još jedan UFC-ov eksperiment, kojih je srećom sve manje, a u posljednje vrijeme na takve se poteze odlučio Bellator. Što se tiče Albu, ona je i dalje velika fitness zvijezda, a vrijeme u UFC-u joj je, ako za ništa drugo, poslužilo da prikupi dodatni broj fanova koje će neupitno nastaviti uveseljavati svojim snimkama. Borbama u Octagonu više neće.

Linker
25. travanj 2024 20:52